Sağlıkçılar ek ödeme taban ödemelerinin revize edilmesini istiyor

Sağlıkçılar ek ödeme taban ödemelerinin revize edilmesini istiyor

Sağlıkçılar ek ödeme taban ödemelerinin revize edilmesini istiyor

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz ek ödemede taban ödemelerinin mutlaka revize edilmesi gerektiğini söyledi.
Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği yayınlanmış ve sabit ek ödemenin yanına taban ödeme ve teşvik ek ödemesi getirilmiştir. Ek ödemede taban bir ödemenin belirlenmesi olumlu bir düzenleme olmuştur. Taban ödemeler meslek mensuplarına göre 10 bin TL’den 250 TL’ye kadar çok geniş bir aralıktadır. Özellikle hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri gibi sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan arkadaşlarımızın ve THS, GİH, YHS gibi sınıflarda görevli olarak bakanlığa bağlı sağlık kurumlarında görev yapan personeller için belirlenen taban ödeme ücretlerinin 800-250 TL arasında olduğu görülmektedir." dedi.
Sağlık Bakanlığı personelinin yaklaşık yüzde 80’ini oluşturan personeller için belirlenen taban ödemelerin hem hakkaniyet açısından sorunlu hem de günümüz şartları açısından oldukça düşük bir rakam olarak belirlendiğini kaydeden Akagündüz, "Belli bir fayda sağlama yerine sadece taban ücretleri olsun diye belirlenen bu rakamların mutlak suretle revize edilmesine ihtiyaç vardır. Bunun yanı sıra çalışanların döner sermaye sisteminde sadece sabit ek ödemeye mahkum edildikleri ve performans ödemelerinin trajikomik bir hal aldığı gibi şimdide sadece taban ek ödemeye mahkum edilmeleri gibi bir sistem oluşturulmamalı teşvik ek ödemelerinin her personele makul bir gelir sağlayacak düzeyde verilmesi adına da finansal çalışmalar yapılmalı, bu durum kurumların ve bakanlığın önceliği olmalıdır." diye konuştu.
Akagündüz açıklamasını şöyle tamamladı: "Söz konusu ek ödeme yönetmeliği dışında kalan bakanlık merkez teşkilatı, Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda hekim ve eczacında dışındaki personel ve diğer çalışanlar içinde yapılacak düzenlemeler ile ilgili de bir an önce bilgi verilmelidir. Söz konusu yönetmelikle ilgili geniş bir çalışma genel merkez mevzuat birimimiz tarafından yürütülmekte olup çalışan aleyhine olan düzenlemeler ile ilgili de gerek başvuru ve görüşmelerle diyalog süreci gerekse hukuki süreçler titizlikle yürütülecektir."


Güncel 12.08.2022 14:08:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da koruyucu aileler ve çocuklar için iftar programı düzenlendi

2

Adana'da belediye otobüsüyle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

3

Gülnar Belediye Başkanı Önge'den iftar programı

4

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasından iftar programı

5

Adana'da Yeşilay gönüllüleri iftarda buluştu

6

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdemir, ESOB başkanlığına adaylığını açıkladı

7

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

8

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

9

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı

10

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı