Sağlıkçılardan "Güzel günler yakın" mesajı

Sağlıkçılardan

Sağlıkçılardan "Güzel günler yakın" mesajı

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Antalya'da hayata geçirilen "Gelecege mesajim var" kampanyasina çektikleri videolarla destek veren saglik çalisanlari, biraz daha sabirli olunmasini isteyerek, güzel günlerin yakin oldugunu belirtti.

Beyaz Baston Görme Engelliler Dernegince, Avrupa Birligi destegiyle yürütülen "Antalya Sivil Platformu Projesi" kapsaminda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yasanilan süreçte farkina varilmayan degerler için çalisma baslatildi.

Dernek, "Siz bu süreçte en çok neyin farkina vardiniz?" sloganiyla "Gelecege mesajim var" baslikli sosyal farkindalik kampanyasini hayata geçirdi.

Salginla mücadele için ailelerinden, sevdiklerinden ayri kalmak zorunda kalan bazi saglik çalisanlari da kisa videolar çekerek, kampanyaya destek verdi.

- "Sevdiklerimize simsiki sarilacagimiz günler çok yakinda"

Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Servisi Sorumlu Hemsiresi Eylül Gümüs, saglik personeli olarak aileleriyle zor süreçten geçtiklerini söyledi.

Endise, korku ve kaygilari bir kenara birakarak, inançla mücadeleye devam ettiklerini vurgulayan Gümüs, sunlari kaydetti:

"Sahip oldugumuz en büyük güç umutlarimiz, hayallerimiz ve içimizdeki sevgimizdir. Günümüz ne kadar zor geçerse geçsin, her yeni gün, umut dolu mutlu yarinlarin habercisidir. Sikildiniz, bunalip daraldiniz, belki sevdiklerinizi özlediniz ama inanin bu zor günler de geçecek. Dost sohbetleri yapacagimiz, gezip dolasacagimiz, sevdiklerimize simsiki sarilacagimiz günler çok yakinda. Bu mücadelede bizlere destek olmaya devam edin, evinizde kalin, mutlu, saglikli, güvende olun."

- "Dede torun disari çikmayin, evde oturun, birlikte vakit geçirin"

Ayni hastanenin pandemi servisi hemsiresi Gülhane Salvur Keles ise Türkiye'nin yeniden güzel günlere dönmesi için saglik ordusu olarak mücadele ettiklerini dile getirdi.

Insanlarin evde kalarak kendilerine destek olmasini isteyen Keles, "Biliyoruz ki bahar geldi, binbir türlü çiçek kokusu ve kus sesleriyle davetkar olsa da saglikli günler için büyükanne, dede torun disari çikmayin. Evde oturun, vakit geçirin, birlikte her gün yeni oyun kurun. Daha güzel günler için en güzeli evde kalmak." diye konustu.

Aile hekimi Kutay Güven, saglik çalisanlari olarak bu süreçte canla basla mücadele ettiklerini belirtti.

Isinden arta kalan zamanlari evinde geçirdigini anlatan Güven, "Evimde kendime zaman ayiriyorum. Siz de sagliginiz için evinizde kalin. Unutmayin, bisikletlerimizi ormanlara sürecegimiz günler çok yakin." dedi.

Projenin medya ve iletisim sorumlusu Hakan Simsek de kampanyanin kisa sürede ilgi gördügünü, anlamli mesajlar geldigini ifade etti.




Yurt Dünya 6.05.2020 11:28:43 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME 2 - Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2

GÜNCELLEME - Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

3

Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

4

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

5

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencileri Gazze'ye destek için çadır nöbeti başlattı

6

BM Türkiye Mukim Koordinatörü Ahonsi: "Hatay halkıyla dayanışma içindeyiz"

7

Burdur'da özel eğitim öğrencileri koro ve halk oyunu gösterisi sergiledi

8

Hatay'da sağanak dolayısıyla zarar gören mezarlıkta çalışma başlatıldı

9

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, şehit anneleri ve depremzedeleri ziyaret etti

10

Adana'da barakada çıkan yangın söndürüldü