Osmaniye’ye havalimanı yapılması için başlattığımız kampanyaya bir destekte aslen Osmaniyeli olan ancak Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili olan İsa Mesih Şahinden geldi. Milletvekili Şahin, Osmaniye havalimanı için soru önergesi verdi.
Şahin soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:
“Osmaniye, 2024 yılı verilerine göre 561.061 nüfusuyla ülkemizin 41. büyük ili konumundadır. Konum olarak şu anda Adana, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi dört büyükşehrin arasında bulunan Osmaniye, sürekli büyüme ivmesi göstermektedir.
Osmaniye; kültür ve doğa turizm potansiyeli, eski bir tarihe sahip olan medeniyetlere beşiklik etmesi ve yöresel mutfak zenginliğiyle Türkiye'de çok önemli konuma sahip bir bölge olması nedeniyle ülkemizin farklı bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın ilgi duyduğu bir şehirdir.
Özellikle son dönemlerde faaliyete giren organize sanayi bölgelerinin varlığı da şehrin ekonomisine ve gelişimine büyük bir katkı sağlamaktadır.
Osmaniye’nin sürekli olarak büyümesi ve gelişmesi, bunun yanında şehrin kültür, turizm alanındaki önemi şehirde farklı yatırım ihtiyaçlarını da ortaya çıkarmaktadır. Bu ihtiyaçların en önemlilerin birisi de havalimanı ihtiyacıdır.
Havalimanı için daha önce fizibilite çalışmaları yapılmış olmasına rağmen, Osmaniye’nin Adana Şakirpaşa Havalimanı’na yakınlığı gerekçe gösterilerek bu yatırım için bir adım atılmamıştır. Adana-Mersin arasına yapılan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın faaliyete açılması ve Şakirpaşa Havalimanı’nın uçuşlara kapanması üzerine Osmaniye’nin yeni havalimanına uzaklığı yaklaşık 130 km’ye çıkmıştır. Bu durum Osmaniye’de yaşayan ya da şehri farklı sebeplerle ziyaret edecek olan vatandaşlarımızın ticari, sosyal ve ekonomik şartlarını olumsuz olarak etkilemektedir.
Açıkladığımız nedenlerle Osmaniye İlimize havalimanı yatırımının yapılması her açıdan büyük bir ihtiyaç olduğu ortadadır. Bu ihtiyacın karşılanması Osmaniye’ye, bölgeye ve ülkemize olumlu katkılar sağlayacağı da tartışmasızdır.
Bu bağlamda;
Osmaniye ilimize havalimanı yapılmasına ilişkin bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır? Varsa bu çalışmanın planlaması nasıl olacaktır?”