Sahte dekontlu dolandırıcı mağdurları artıyor

Sahte dekontlu dolandırıcı mağdurları artıyor

Sahte dekontlu dolandırıcı mağdurları artıyor

Kahramanmaraş’ta sahte dekontla vatandaşları dolandıran zanlının, bir esnafın 9 cep telefonu ve 70 bin lira parasını aldığı ortaya çıktı.
Şüpheli Hacı K.’nin (35) kendisini de dolandırdığını söyleyen esnaf Mikail Tatar, "Maddi zararımız 100 bin TL’ye yakın. Bu arkadaş, fake bayan hesabı ile bizlere ulaşıyor. Kendisinin hastanenin covid servisinde çalıştığını ve hemşire olduğunu söylüyor. Kendisine iki telefon lazım olduğunu söylüyor. Bunu bizim diğer arkadaşımız ile Facebook üzerinden iletişime geçiyor. Bu şekilde iki telefonu alırken ‘ben şu anda müsait değilim, bana gönderebilir misiniz veya bir arkadaşımızı göndersem verebilir misiniz diyor. Arkadaşımız da buna inanıyor. Bu arada sahte dekontu bizim arkadaşımıza gönderiyor. Dekontu gören arkadaşımız cihazları söylediği şahsa teslim ediyor. Cihazları teslim alan Hacı K., irtibatı yine kopartmıyor. Hafta sonu olduğu için para hesaba geçmiyor tabi. Biz de dekonta güvenerek veriyoruz cihazı. Tekrardan iki cihaz daha lazım olduğunu söylüyor. Bu kez Whatsapp üzerinden irtibat kuruyor. İki cihaz daha almış oluyor, sahte dekont ile. Sahte dekontu görüyoruz, yine güvenerek bayan olarak veriyoruz” dedi.
Sahte dekont ile kendisinin de kandırıldığını belirten Tatar şöyle konuştu:
“Bu sefer iş yeri sahibi olarak benle irtibat kuruyor. Yanıma geliyor; ‘Bana cihaz lazım’ diyor. Cihazlara bakıyor. 2 cihaz da benden alıyor. Tekrar dekont gönderiyor. Dekonta bakıyorum sıkıntı yok. Gerçek gibi yapmış. Benle irtibatı kopartmıyor, Cumartesi geliyor, iki cihaz alıyor toplam 6 cihaz oluyor. Pazar günü tekrar iletişimi kopartmıyor, sabah saat 04.00 civarı beni yatağımdan kaldırıyor ve iş yerimi açtırıyor ve son cihazları alıyor. Pazar günü öğleden sonra tekrar geliyor. Müşterim ile ilgilenirken göz teması kuruyor benimle. Kendi tezgahın yanına geçip iki sağlam cihazı alıyor. Bunu avukatıma vereceğim diyor. Ben müşteri ile ilgilenirken kendisi kasadan bir miktar da parayı alıyor. Yarım saat sonra irtibata geçtiğimde beni engelliyor ve kendisi kayıp oluyor.”


Yurt Dünya 4.03.2022 16:07:43 0

İlginizi Çekebilir

1

ABD Adana Konsolosluğu önünde Gazze'ye destek için oturma eylemi

2

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan kişi tutuklandı

3

Adana'daki denetimlerde ruhsatsız 2 bin 218 silah ele geçirildi

4

Hatay'da evin çatısında bulunan 2 baykuş yavrusu koruma altına alındı

5

Kumlu'da çöplük alanda çıkan yangın söndürüldü

6

Antalya Düşünce Platformu üyeleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'ı ziyaret etti

7

Mersin'de yatağa bağımlı 69 yaşındaki hasta, fizyoterapi desteğiyle iyileşiyor

8

Hatay Büyükşehir Belediyesi limanlarda denetim gerçekleştirdi

9

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı bina kontrollü şekilde yıkıldı

10

Hatay'da öğrenci yurduna giren yılanı itfaiye ekipleri çıkarttı