Sahur Devriyesi, şehitler için sahurda toplu dua etti

Sahur Devriyesi, şehitler için sahurda toplu dua etti

Sahur Devriyesi, şehitler için sahurda toplu dua etti

Bağcılar Belediyesi’nin nostaljiyi yaşatan “Sahur Devriyesi” ekibi, Göztepe Mahallesi’nde Türk bayraklarıyla karşılandı. Sahura kalkan mahalle sakinlerinin de katılımıyla başta Pençe-Yıldırım Harekatı’nda şehit olan Bağcılarlı Uzman Çavuş Aygün Çakar olmak üzere tüm şehitler için toplu halde dua edildi.

Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Bağcılar Belediyesi tarafından bu yıl hayata geçirilen “Sahur Devriyesi” programı hem ekran başından hem de sokaktan yoğun destek görüyor. Her gece bir mahalleyi sahura kaldıran devriyenin dünkü adresi Göztepe Mahallesi’ydi. Radyocu Onur Sakar’ın sunduğu programın konuğu da meslektaşı Uğur Bozdağ oldu. İkili, meddah ve davulcu eşliğinde Göztepe Mahallesi sokaklarında dolaşarak vatandaşları sahura kaldırdı.

"Bana 40 sene öncesini hatırlattınız"
Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş sırasında çocuklar, ilk kez gördükleri davulcu ve meddahla fotoğraf çektirdi. Dördüncü kattan seslenen Erzurumlu Saadet teyze ise “Bugün bana 40 sene öncesini hatırlattınız. Ramazanlar eskiden böyleydi. Bu gece geçmişi yaşadım. Lokman Çağırıcı başkanımızdan da hepinizden de Allah razı olsun” dedi. Balkonlardan sepetlerini salanlara da sıcak pide ikram edildi.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez"
İlerleyen dakikalarda ise bazı vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla “Sahur Devriyesi”ni karşıladı. Türk bayrağını davula saran gençler, “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Biz vatanımız için dimdik ayaktayız. Allah’ın izniyle bu vatana hiç kimse bir şey yapamayacak” diye bağırdı. Sokakta ve balkonlardaki vatandaşların da iştirakiyle başta Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın Kuzeyindeki Avaşin-Basyan Bölgesinde devam eden Pençe-Yıldırım Harekatı’nda dün şehit olan Uzman Çavuş Aygün Çakar olmak üzere bütün şehitler için dualar edildi.



Güncel 26.04.2021 15:24:08 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi