ŞAİR VE YAZAR BESTAMİ YAZGAN, GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

ŞAİR VE YAZAR BESTAMİ YAZGAN, GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün eğitim faaliyetleri arasında yer alan, öğrencilerin yükseköğrenim hayatları süresince bireysel ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği 'Bilgiden Bilince Konferansları'nın Osmaniye ayağında, Şair ve Yazar Bestami Yazgan üniversiteli gençlerle bir araya geldi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfisi’nde gerçekleşen programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Bilgiden Bilince Konferanslarının gençler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Logoğlu, "Yurtlarımızda kalan gençlerimizin ders dışı zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmeleri, akademik yönden gelişimlerine destek olmak, kötü alışkanlıklar ve olumsuz davranışlardan korumak amacıyla yurtlarımızda eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. Eğitim faaliyetlerimizden biri olan “Bilgiden Bilince Konferansları” kapsamında alanında uzman ve önemli bir isim olan Şair ve Yazar Bestami Yazgan Hocamızla bir araya geldik. Başta Bestami Yazgan hocamıza ve Programa katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederim" dedi.
Şair ve Yazar Bestami Yazgan ise konuşmasında, insanların kılık ve kıyafetlerine göre karşılandıklarını, şahsiyetlerine göre ise uğurlandıklarını belirterek, "Aynı insanlar gibi milletlerinde bir şahsiyeti vardır. Biz buna milli kültür diyoruz. Bana göre de milli kültürün temeli şiirdir. Peki delilin var mı derseniz derim ki; Mehmet Emin Yurdakul; "Bırak beni haykırayım, susarsam sen matem et. Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir." Diyordu. Biz de devam ediyoruz ve diyoruz ki; ‘Şairleri haykırmayan bir millet öksüz, şairleri haykırmayan bir ümmet yetim. Şairleri haykırmayan bir insanlık hem öksüz hem de yetimdir." dedi.
Bütün sohbetlerinde şiir ağırlıklı bir muhabbet yaptığından bahseden Bestami Yazgan, "Vatanı, milleti ve istiklali sevmeyi Mehmet Akif Ersoy’dan, davayı sevmeyi Necip Fazıl Kısakürek'ten, bayrağı sevmeyi Arif Nihat Asya'dan, bütün insanları sevmeyi de Yunus Emre’den öğrendik. Bunların hepsinin ortak özelliği ise şair olmalarıdır. O bakımdan şiirin, duygu ve düşünceleri anlatmada güzel bir araç olduğuna inanıyorum." dedi. Programın sonunda Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Bestami Yazgan'a teşekkür edip günün anısına hediye takdim etti.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 13.12.2019 18:40:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı