SAK-E deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor

SAK-E deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor

SAK-E deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından tüm Türkiye afet bölgesi için tek yürek oldu. Deprem haberinin duyulmasıyla bölgeye hareket eden Sultangazi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E) de, arama kurtarma çalışmalarına yoğun destek veriyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve yüzyılın en büyükleri olarak tanımlanan depremlerin ardından tüm Türkiye, afetzedelere yardım için seferber oldu. Yurdun dört bir yanından bölgeye intikal eden arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarabilmek için canla başla çalışmaya devam ediyor. Depremin üzerinden saatler geçse de enkazdan sağ kurtarılan depremzedeler, yakınlarını bekleyenlere ve tüm Türkiye’ye umut olmaya devam ediyor. SAK-E ekibi de bölgedeki yaraları sarmak için harekete geçti. Arama kurtarma ekipleri, birkaç saat içinde uçakla afet bölgesine intikal etti. Adıyaman’da AFAD ile koordineli bir şekilde çalışan SAK-E, çöken binalardaki arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Zamanla yarışan ekipler, depremden günler sonra 5 katlı Kanarya Apartmanı’nda 53 yaşındaki Nergis Gümüş ve 17 yaşındaki kızı Meryem Gümüş’ün yaşadığını belirledi. Enkaz altında kalan anne ve kızı, AFAD, UMKE, Jandarma Özel Harekat ve Sultangazi Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı.
Bir kurtarış haberi de 105’inci saatte geldi. Depremin 5. gününde SAK-E ekipleri enkaz altından bir bebeği sağ olarak kurtardı. Ekipler bebeği ambulansa koyarken çevredeki vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.
SAK-E ekipleri enkazdan kurtarma çalışmalarının yanı sıra gerekli yaşam malzemelerinin vatandaşlara ulaştırılmasında da destek oluyor. Titizlikle çalışan ekipler, hava yolu ve karayolu ile gelen binlerce yardım malzemesini ilçelerdeki depremzedelere ulaştırıyor. Sultangazi Belediyesi’nin hasta nakil ambulansı da deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarında görev alıyor.
2019 yılında kurulan SAK-E, geçtiğimiz yıllarda meydana gelen sel, yangın gibi afetlerin yanı sıra 30 Ekim 2020 günü İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde de arama kurtarma çalışmalarına katılmış, depremzedelere yardım eli uzatmıştı.


Güncel 10.02.2023 15:25:44 0

İlginizi Çekebilir

1

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

2

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

3

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

4

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

5

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

6

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

7

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı

8

Tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun Çayı'ndaki zorlu yıkama mesaisi başladı

9

Prof. Dr. Aziz Gül: İyi bal donar, endişe etmeyin

10

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı