Salamura zeytin yapımı hem sağlıklı, hem ucuz

Salamura zeytin yapımı hem sağlıklı, hem ucuz

Salamura zeytin yapımı hem sağlıklı, hem ucuz

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar Manisa’dan gelen sağlıklı ve ucuza mal olan organik yeşil ve siyah zeytini salamura yaparak kış boyunca tüketiyor.
Zeytinin hasat döneminin başlamasıyla ilçe pazarına Manisa’nın Akhisar ilçesinden getirilen siyah ve yeşil zeytinler salamura yapılmak üzere vatandaşlar tarafından adeta kapışılıyor.
Artan zeytin fiyatları yüzünden vatandaşın evlerde salamura zeytin yapımına yöneldiğini söyleyen zeytin satıcısı Ünal Korkmaz, " Akhisar’dan getirdiğimiz yeni mahsul yeşil zeytinin kilosunu 10-14 TL, siyah zeytinin kilosunu ise 14-17 TL arasında satıyoruz. Ayrıca halkımızın satın aldığı yeşil zeytinleri makinede kırıp veya çizerek teslim ediyoruz. Böylece vatandaş çizme ve kırma zahmetinden kurtulmuş oluyor. Satışlarımız çok iyi. Vatandaş bütün kış tüketeceği organik yeşil ve siyah zeytini salamura yaparak piyasa fiyatının yarısına mal etmiş oluyor” dedi.


Güncel 25.10.2021 10:38:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 14 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

2

Böbrek hastalarında kişiye özel plan hayati önem taşıyor

3

Türk medeniyetinin binlerce yıllık kaya resimleri keçeyle sanata dönüştü

4

Burdur spor turizmiyle hareketleniyor

5

Mersin'de uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

6

Osmaniye Düziçi'nde devrilen cami minaresi elektrik tellerini kopardı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ta deprem soruşturmalarının tamamı sonuçlandırıldı

8

Adana'da yetkisiz işlem yapılan sağlık kabininde 8 bin 180 ilaç ele geçirildi

9

Spor turizmiyle öne çıkan Kemer, nüfusunun 90 katı turist ağırladı

10

Hyundai Motor Avrupa, 2025'te elektrifikasyondaki satış hacmini yüzde 24 artırdı