Salçalık biberin kilosu 12 TL’den 10 TL’ye düştü

Salçalık biberin kilosu 12 TL’den 10 TL’ye düştü

Salçalık biberin kilosu 12 TL’den 10 TL’ye düştü

Adana’da kendi salçalarını yapmak isteyen vatandaşlar salçalık biber almak için satıcılar ile sıkı pazarlık yapıyor. Geçen yıl 2 TL’den satılan biberin kilosunun bu yıl 12 TL’den 10 TL’ye düşmesi ilgiyi arttırdı.
Salça sezonunun başlamasıyla salçalık biber satılan pazarda hareketlilik yaşanıyor. Sezon başında kilosu 12-14 TL arasında değişen salçalık biberin kilosu 10 TL’ye kadar düştü.
Ferhat Durgut, tarlada 9 TL’den aldıkları biberi 10 TL’den sattıklarını belirterek, "Vatandaş da haklı salça yapımı çok pahalıya mal oluyor. Ama burada genelde vatandaşlar hazır salça tüketmez kendi salçalarını yapıyorlar. Okulların açılması ile yayladan gelen vatandaşların ilgisi yoğun" dedi.
Vatandaşlar geçen yıl 2 TL olan biberi bu yıl 10 TL’den alabildiklerini söyledi. Vatandaşlar, pazarda otomobillerine yükledikleri biber çuvallarını evlerine götürerek el emeği ve makine desteğiyle salçayla dönüştürüyor.


Güncel 14.09.2022 10:25:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Kumluca'da şehit ve gazi ailelerine iftar verildi

2

Vali Şahin, şehit yakınları ve gaziler ile iftar programında bir araya geldi

3

Anamur Kaymakamı Kemal Duru'dan şehit aileleri ve gazilere ziyaret

4

Osmaniye’de geleneksel sokak iftarı

5

Koç Holding 62. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

6

TSK Mehmetçik Vakfı, Adana'da mevlit okuttu

7

MHP Feke İlçe Başkanlığınca iftar programı düzenlendi

8

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığı iftar programı düzenledi

9

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Osmaniye'de konuştu:

10

GÜNCELLEME - Antalya'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin aranan zanlı yakalandı