Salda Gölü'nde boğulan 13 yaşındaki çocuğun cenazesi ailesine teslim edildi

Salda Gölü

Salda Gölü'nde boğulan 13 yaşındaki çocuğun cenazesi ailesine teslim edildi

ANTALYA - Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde boğulan 13 yaşındaki İlayda Nur Kılıç'ın cenazesi, adli tıptan yakınları tarafından teslim alındı.

Antalya Adli Tıp Kurumundaki işlemleri tamamlanan kız çocuğunun cenazesini teslim alan baba Erol ve anne Ayşegül Kılıç üzüntü yaşadı.

Baba Kılıç, gazetecilere, Kurban Bayramı dolayısıyla eşi ve 3 çocuğuyla günübirlik Salda Gölü'ne geziye gittiklerini söyledi.

Yüzdükleri alana bilet ücreti vererek giriş yaptıklarını belirten Kılıç, "Girdiğimiz bölge yasak değildi. Halk plajının olduğu yerde girdik. Başka aileler de suya giriyordu. Bir kişi bile 'Burası yasak, boğulma tehlikesi var.' diye uyarmadı. Hiçbir önlem yoktu. Cankurtaran da yoktu. Dalgıçlar Antalya'dan geldi ve kızımı 10 metre ileriden çıkardılar." dedi.

Kılıç'ın cenazesinin Denizli'nin Çivril ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

- Olay

Denizli'den ailesiyle dün Salda Gölü Tabiat Parkı'na gelen İlayda Nur Kılıç, yüzmek için girdiği gölde bir süre sonra gözden kaybolmuştu. Çocuğun cansız bedeni Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı su altı polis arama kurtarma ekipleri tarafından sudan çıkarılmıştı.



Yurt Dünya 2.07.2023 14:04:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Orman Bölge Müdürü Etli, Osmaniye'de iftar programına katıldı

2

Antalya'da koruyucu aileler ve çocuklar için iftar programı düzenlendi

3

Adana'da belediye otobüsüyle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

4

Gülnar Belediye Başkanı Önge'den iftar programı

5

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasından iftar programı

6

Adana'da Yeşilay gönüllüleri iftarda buluştu

7

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdemir, ESOB başkanlığına adaylığını açıkladı

8

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

9

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

10

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı