Salda Gölü'nün fosseptik karışan dere suyuyla kirlendiği iddiasını su analiz raporu yalanladı

Salda Gölü

Salda Gölü'nün fosseptik karışan dere suyuyla kirlendiği iddiasını su analiz raporu yalanladı

BURDUR (AA) - Burdur'un Yesilova ilçesindeki beyaz kumsali ve berrak temiz suyunun güzelligiyle bilinen Salda Gölü'ne iliskin bir internet sitesinde yer alan fosseptikten gelen atik suyla kirlendigi iddiasinin gerçegi yansitmadigi bildirildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, gölün tamaminda düzenli ölçümlemeler yapildigi ve söz konusu sitedeki fotografin eski oldugu belirtildi.

Gölün yakinindaki Salda köyünde bulunan 3 gözlü fosseptik çikisinin dogal aritma ünitesinde aritildigi ve çikan aritilmis atik suyun bölgedeki tarim arazilerinde sulama amaçli kullanildigi vurgulandi.

Salda ve Doganbaba köyleri için Iller Bankasi tarafindan atik su aritma tesisi projelendirme etüt çalismalarinin da devam ettigi kaydedilen açiklamada, "Salda Gölü'nden Halk Sagligi Müdürlügü tarafindan periyodik olarak numune alinmakta ve analiz sonuçlarinda yüzme suyu kalitesini etkileyecek bir deger bulunmamaktadir." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, su analiz sonuçlarina da yer verilerek, 2020 yili haziran, temmuz ve agustos aylarinda yapilan 6 su analiz sonuçlarina göre, "Beyaz Adalar olarak bilinen Akkumluk Plaji, Orman Plaji, Belediye Halk Plaji ve Doganbaba Plaji'nda yüzme suyu kalitesinde en yüksek seviye olan "iyi" sonucu alindi.

Öte yandan geçtigimiz ay Burdur Valisi Ali Arslantas da sosyal medya hesabindan su analiz sonuçlarina göre Salda Gölü'nün suyunun içilebilir kalitede oldugunu paylasmisti.



Yurt Dünya 19.08.2020 14:59:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otobüste çıkan yangın söndürüldü

2

Alanya'da çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

Burdur'da hakkında 20 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

4

Osmaniye'de dereye giren kişi boğuldu

5

Hatay'da beton mikseri ile çarpışan motosikletteki 2 kişi öldü

6

GÜNCELLEME - Isparta'da tartıştığı babasını satırla öldüren kişi tutuklandı

7

Isparta'da tarım arazisinde çıkan yangın söndürüldü

8

Aksu çayındaki kaçak yapılar kaldırılacak

9

Mersin'de trafik kazasında bir kişi yaralandı

10

Mersin'de fenalaşan yolcu minbüsünün şoförü park halindeki bir otomobile çarptı