Salgın döneminde gebelere uyarı

Salgın döneminde gebelere uyarı

Salgın döneminde gebelere uyarı

SİVAS (İHA) – Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nadir Cömert, salgın döneminde gebelerin diğer insanlara göre daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Sivas Medicana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nadir Cömert gebelerin rutin takipleri için hastaneye gitmelerinin sorun teşkil etmediğini söyleyerek, "Hijyene, el yıkamaya, maske takmaya ve sosyal mesafeye dikkat etmeliler. Gebelerimiz rutin takiplerine gelmeliler. Bizim hastanemizde tüm önlemler alınmış durumda o yüzden endişe etmesinler gönül rahatlığıyla hastaneye rutin takiplerine gelebilirler. Gereksiz gelmemek önemli çünkü hastaneler toplu bulunan ortamlar yine de rutin takipler dışında gereksiz gelmemeye özen göstermeliler. Dengeli beslenmeye düzenli uykuya özen göstermeliler. Özellikle C vitamininden zengin besinleri tüketmekte fayda var, meyveler, sebzeler, örneğin domates, salatalık, maydanoz gibi yeşil sebzeler onları tüketmekte fayda var. Bunlar dışında D vitamini de çok önemli. Yapılan araştırmalar virüse karşı D vitaminin etkili olduğunu göstermekte bu yüzden güneşe çıkmalı hastalar. Pencerenin arkasından değil direk güneşe teması olmalı, o yüzden gün içinde güneşin bulunduğu dönemlerde güneş ışığına çıkmak çok değerli. Covid-19 pozitif olduğunu bildiğimiz hastaların bebeklerini emzirmeye devam etmesi gerekiyor ama emzirirken mutlaka el hijyenine, maske takmaya dikkat etmeliler. Emzirdikten sonra da başka odada bebeği bulundurması gerekiyor. Bilim adamları mamayla beslenme değil, annelerin bebeklerini emzirmelerini öneriyorlar ancak dediğim gibi maske ve el hijyeni çok önemli ve ayrı odada kalmaları gerekiyor” dedi.

“Gebelerde yoğun bakıma yatma ihtimali 2 kat artıyor”
Gebelerin diğer hastalara göre daha dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çeken Cömert, “Bu süreç 1-2 yıl sürecek gibi o yüzden panik olmamalı gebelerimiz hastanemizde gerekli önlemler alındı, biz gerekli tedbirleri alıyoruz çok rahatlıkla hastaneye gelebilirler takiplerini yapabilirler. Gebelerde özellikle Covid-19 pozitif olduktan sonra diğer tüm insanlara göre yoğun bakıma yatma ihtimali 2 kat artıyor, hastaneye yatma ihtimali de 5 kat artıyor. El hijyeni, maske, sosyal mesafe bunlara dikkat etmeleri gerekiyor. Bu dönemde gebelerimize yaptığımız üçüncü aydaki 2’li test, dördüncü aydaki yaptığımız 3’lü test, beşinci ayda yaptığımız ayrıntılı ultrason, kan testleri dediğimiz rutin takipler yapılıyor. Gebelerimizin bunları aksatmamaları gerekiyor” diye konuştu.


Güncel 18.07.2020 09:59:15 0
Anahtar Kelimeler: salgın döneminde gebelere uyarı

İlginizi Çekebilir

1

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kütüphaneye dönüştürdüğü kulübenin ardından köy evinde de çocukları kitap okumaya teşvik ediyor

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede Ensar Taşhan ve ailesi, kendilerini hayata bağlayan Kızılay ekibiyle buluştu

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay'da 3 yılda 100 bin yeni konuta doğal gaz verildi

4

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nden TARSİM'e ziyaret

5

Mersin'deki kazada ikiz kızlarından biri ölen, diğeri yaralanan ailenin evinde yas hakim

6

Antalya'da "İlk Yardım Eğitimi" düzenlendi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Türkiye'nin ilk "kırsal uydu kenti" depremzedeleri güvenli konutlarla buluşturdu

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde kaybettiği babasının izinden giden Buse, AFAD personeli oldu

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde Adana'dan havalanan helikopterler 180 "hayat uçuşu"na imza attı

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede besici, devlet desteğiyle hayvan sayısını katladı