Şampiyon güreşçiler turnuva ile anıldı

Şampiyon güreşçiler turnuva ile anıldı

Şampiyon güreşçiler turnuva ile anıldı

Düzce Belediyesi, güreş sporuna isimlerini altın harflerle yazdıran Avrupa ve Dünya Şampiyonu Nurettin-Haydar Zafer kardeşler anısına düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Serbest Güreş Turnuvasının 3. gerçekleştirdi.
Düzce Belediyesi tarafından güreş sporunda Düzce’nin yüz akları olan Nurettin ve Haydar Zafer kardeşlerin isimlerini yaşatmak adına bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirilen serbest güreş turnuvası 15 ilden 190 sporcunun katılımıyla tamamlandı.
Özkan Olcay Spor salonunda gerçekleştirilen turnuvaya, Nurettin-Haydar Zafer kardeşlerin çocukları ve torunlarının yanı sıra Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Gümüş, Düzce Güreş il temsilcisi Ramazan Topal ve güreş severler katılım sağladı.

Düzce takım halinde birinci oldu
2008-2009 ve 2010 doğumlu sporcuların mindere çıktığı turnuva, sporcuların tartıya çıkması ile başladı. 15 ilden 190 sporcunun katılım sağladığı turnuva da Düzce takım halinde birinciliği elde ederken, Spor Akademisinin şampiyon sporcusu Göktuğ Akbal ise şampiyonluklarına bir yenisini ekledi.
Babaları adına düzenlenen güreş turnuvasına katılan isimlerden Dünya Şampiyonu güreşçimiz Haydar Zafer’in oğlu Cezmi Zafer, “Çok güzel bir duygu. Böyle bir turnuvanın tertip edilmesi bizleri mutlu etti. 1951 Helsinki Dünya Şampiyonasında Nurettin Amcam 62 kilogramda babam ise 79 kilogramda Dünya Şampiyonu oldu. Dünya’da ilk defa iki öz kardeş ayrı ayrı kilolarda böyle bir başarı elde ettiler. Bu güzelliği bugün burada bir defa daha tatmış olduk. İzlediğim kadarıyla Düzce’de güreş yeşermiş durumda. Ailem ve güreş adına belediyeye çok teşekkür ederim. Böyle güzel organizasyonlarla güreşin daha da büyüyeceğine inanıyorum. Böyle güzel mutluluklar yaşattığı için Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Daha da büyük organizasyonlara imza atacağına inanıyorum” dedi.
Düzce Belediyesi Spor Akademisi Güreş antrenörü İsmail Ünal ise gerçekleştirilen turnuvaya ilişkin yaptığı değerlendirme de, “Bugün Nurettin-Haydar Zafer kardeşler anısına düzenlediğimiz turnuvanın üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Ben bunun gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.
Turnuva, dereceye girenlere madalya ve ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.


Spor 24.01.2023 11:46:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor