Şampiyonun mutluluğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonuyla katlandı

Şampiyonun mutluluğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan

Şampiyonun mutluluğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonuyla katlandı

ISPARTA (AA) - YALÇIN ÇELEN - Dünya Internet Klavye Sampiyonasi'nda, F klavyede biri dünya rekoru olmak üzere 4 sampiyonlugu bulunan Nisan Maya Tunçoglu'nun mutlulugu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in tebrik telefonuyla katlandi.

Afyonkarahisar'in Sandikli ilçesinde yasayan 6. sinif ögrencisi Tunçoglu, 2019 "F klavye" yarismasinda "Anadil" kategorisinde Türkiye birincisi, "Çok Dilli"de ise ikinci oldu. Tunçoglu, geçen yil Uluslararasi Bilgi Islem ve Iletisim Federasyonunun (INTERSTENO) internet ortaminda düzenledigi Dünya Internet Klavye Sampiyonasi'nda iki kategoride de dünya sampiyonlugunu elde etti.

Bu yil yapilan Türkiye sampiyonasinda "Anadil" ve "Çok Dilli" kategorilerinde de birinciligi elde eden Tunçoglu, Türkiye'yi ikinci kez dünya sampiyonasinda temsil etmeye hak kazandi.

Bu yilki Dünya Internet Klavye Sampiyonasi'nda iki kategoride yeniden sampiyon olurken dakikada 109 sözcük yazarak ayni zamanda dünya rekorunu da kiran Tunçoglu, iki yilda bir jüri huzurunda yüz yüze yapilan ve 2021'de Hollanda'da gerçeklestirilecek dünya sampiyonasina F Klavye Türk Milli Takimiyla katilarak Türkiye'yi temsil edecek.

- Cumhurbaskani Erdogan'in telefonu motivasyonunu artirdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, telefonda görüntülü görüstügü Tunçoglu'nu basarisindan dolayi tebrik etti.

Tunçoglu, Isparta'nin Aksu ilçesindeki dedesinin evinde AA muhabirine, Türkiye'ye böyle bir basari getirdigi için sevinçli oldugunu söyledi. Cumhurbaskani Erdogan'in telefonunun mutlulugunu katladigini vurgulayan Tunçoglu, "Cumhurbaskanimizin kutlama telefonu Hollanda'da yapilacak yarisma için motivasyonumu artirdi. Daha çok çalisarak ülkeme bir sampiyonluk daha kazandirmak istiyorum." dedi.

Yarismaya her gün az 10 dakika yazarak ve çoklu dillerde hazirlandigini belirten Tunçoglu, yarismada 15 dilde yazdigini bildirdi.

F klavyenin Türkçe için en uygun klavye oldugunu anlatan Tunçoglu, "Bilimsel olarak F klavyeyle daha hizli yazildigi kanitlandi. Ben de bu klavyeyle gayet hizli ve dogru yaziyorum. Bence F klavyeyi herkes rahatlikla kullanabilir. F klavyeyi Afyonkarahisarli rahmetli Ihsan Sitki Yener hocamiz buldu. Kendisini sevgiyle aniyorum." ifadelerini kullandi.

Avrupa ve ABD'deki okullarda klavye derslerinin birinci sinifta ögrencilere verildigine dikkati çeken Tunçoglu, F klavye ögrendikten sonra derslerindeki basarisinin arttigini dile getirdi.

Anne Selver Öztürk ise kizinin basarisindan dolayi Cumhurbaskani Erdogan'in kendilerini aramasindan büyük mutluluk duyduklarini kaydetti. Tebrik telefonundan sonra kizinin daha azimle çalistigini aktaran Öztürk, kizinin Hollanda'daki yarismadan da basariyla dönecegine inandiklarini belirtti.

Dede Mehmet Öztürk de torununun basarisindan dolayi gururlandigini, Cumhurbaskani Erdogan'in kendilerini arayarak Ankara'ya davet ettigi için mutlu oldugunu ifade etti.




Yurt Dünya 10.06.2020 11:40:06 0