Samsat’ta bayram taplaması zamanı

Samsat’ta bayram taplaması zamanı

Samsat’ta bayram taplaması zamanı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde her yıl Ramazan ayının sonlarında yapılan bayram taplaması yapılmaya başlandı.
Samsat ilçesine has bir yiyecek olan ve sadece Ramazan Bayramı öncesinde yapılan bayram taplaması yapımı için vatandaşlar günler öncesinden ev yapımı fırınlar veya pide fırınlarında sıra alıyor.
6 Şubat depremine rağmen vatandaşların vazgeçmediği, Samsat Gevreği de denilen bayram taplaması un, yağ, susam ve çörek otunun karışımı ve yaz aylarında bölgede doğal olarak yetişen sarı renk veren bir otun sürülmesiyle yapılıyor.
Bayrama has olan bu yiyecek birkaç ay kadar doğal ortamda bozulmadan kalıyor. Samsat ilçesinde çay, ayran, ramazan şerbeti, meşrubat gibi çeşitli içeceklerle birlikte bayramda gelen misafirlere ikram edilen bu yiyecek, toplumun her kesimi tarafından yapılıyor.
Birkaç ailenin bir araya gelerek yaptıkları taplama hazırlama işi şenlik havasında geçtiğinden, bayramın habercisi gibi algılanırken, Ramazan ve bayrama ayrı bir renk katıyor.


Güncel 15.04.2023 14:32:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası ile "Global Lighthouse Network" ağına katıldı

2

Adana'da iki katlı binada çıkan yangında bir kişi yaralandı

3

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

4

Anamur'da öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı

5

Atakaş Hatayspor-Özbelsan Sivasspor maçının ardından

6

Isparta'da trafik kazasında yaralanan kişinin kopan bacağı yerine dikildi

7

Adana'da 50 fidan toprakla buluşturuldu

8

Hatayspor evinde maglup:1-2

9

Okul sporları dart il birinciliği müsabakaları tamamlandı

10

Adana'da sığır balıkçılı beslenirken görüntülendi