Samsun’da yaban hayatı fotokapana yakalandı

Samsun’da yaban hayatı fotokapana yakalandı

Samsun’da yaban hayatı fotokapana yakalandı

SAMSUN – Samsun’un farklı bölgelerine yerleştirilen fotokapanlar ile geyik, çakal, kurt ve karaca gibi yaban hayvanları doğal yaşam alanlarında görüntülendi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yaban hayatı envanteri ve biyoçeşitliliğin izlenmesi çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun’da özellikle doğal hayatın korunduğu bölgelere 31 adet fotokapan yerleştirildi. Samsun’un farklı bölgelerinden elde edilen fotokapan görüntülerinde kurt, geyik, çakal ve karaca gibi hayvanların doğal yaşam alanları kayıt altına alındı.
Öte yandan, Samsun’a yerleştirilen fotokapanlar ile daha önce de nesli tükenme altında olan vaşak ve yaban kedisi gibi hayvanlar da görüntülenmişti.


Güncel 21.02.2022 13:13:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

2

Futbol: Trendyol Süper Lig

3

Futbol: Trendyol Süper Lig

4

Isparta'da motosikletliler bağrağa saygı sürüşü yaptı

5

Hatayspor-Ümraniyespor maçının ardından

6

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

7

Mersin'de çocuklar Toros Dağları'ndan getirilen karla eğlendi

8

Hatay'da sanayi sitesinde çıkan yangın kontrol altına alındı

9

Saimbeyli ilçesinde kar şöleni düzenlendi

10

Futbol: Trendyol 1. Lig