Sanatçı Sümer Ezgü "19 Mayıs Marşı" besteledi

Sanatçı Sümer Ezgü

Sanatçı Sümer Ezgü "19 Mayıs Marşı" besteledi

ANTALYA (AA) - GÜLSEM ADAM - Türk Halk Müzigi sanatçisi Sümer Ezgü, 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami'na özel mars besteledi.

Ezgü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) mücadelesinin sürdügü günleri, Antalya'daki evinde müzik çalismalariyla geçiriyor.

Evinde çalip söyledigi türküleri, saglik çalisanlari ve evde kalan vatandaslara moral vermek amaciyla sosyal medyadaki hesabindan canli paylasan Ezgü, bu kez 19 Mayis'a özel mars besteledi.

Ezgü, sözü ve müzigi kendisine ait olan eseri, yine sosyal medya araciligiyla sevenlerinin begenisine sundu.

Marsin aranjmaninda Hakan Kara, kayit, stüdyo ve baski asamasinda ise Ali Kadir Kamaci Ezgü'ye destek oldu.

Nakaratinda "Gençler vatan size emanet." sözlerinin vurgulandigi marsa, Volkan Çakir tarafindan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Istiklal Savasi görüntülerinin de yer aldigi klip hazirlandi.

- "Marsi koronavirüs günlerinde hazirladim"

Sanatçi Sümer Ezgü, AA muhabirine, isgal altindaki vatanin istiklal mücadelesinin basladigi 19 Mayis 1919'un çok anlamli oldugunu söyledi.

Atatürk'ün Samsun'a dogru yola çiktigi ve vatanin kurtulus atesini yaktigi güne özel bir mars olmasini istedigini dile getiren Ezgü, Kovid-19 nedeniyle evde kaldigi günleri degerlendirerek böyle bir çalisma içine girdigini ifade etti.

Ezgü, vatanin isgalden kurtulusunu vurgulayan 10. ve 50. yil marslarinin oldugunu hatirlatarak, söyle devam etti:

"Milli Mücadele basarisinin gençlere armagan edilmesi hikayesinin oldugu sözleri içeren, melodik olarak da dillere düsebilecek bir mars yapmak istedim. Çalisarak ve üreterek ülkeyi gelistirme görevinin gençlerde oldugunun vurgulandigi bir mars yazdim. Bu marsi koronavirüs günlerinde evde yaptim, bundan dolayi bu eserin anlami benim için çok farkli. Söz ve müzigi bana ait olan marsi ülkemize armagan ediyorum. Mix masterini arkadasa gönderdim, evde zor kosullarda kaydini yaptim. Ama bana göre çok anlamli, çok güzel oldu. Mustafa Kemal Atatürk, dava arkadaslari ve onun arkasindan giden Anadolu halkinin yer aldigi bir video da hazirladik."

Yazdigi eseri öncelikle esine, çocuklarina, sanatçi arkadaslarina ve çevresine dinlettigini anlatan Ezgü, onlardan "sanki yillardir dinliyorlarmis" hissini yansittiklari dönüsler aldigini, marsin çok begenildigini söyledi.

Ülkenin teknolojik, bilimsel ve sanatsal gelisimi görevinin gençlere verilmesini marsta ön plana çikarmaya çalistigini kaydeden Ezgü, "Marsi gencinden yaslisina herkesin oldugu kitlesel bir konserle, meydanlari doldurmus binlerce insana söylemeyi çok arzu ederdim. Ama simdilik bununla yetinmek zorunda kalacagiz." ifadelerini kullandi.

Ezgü, marsin nesilden nesle yasatilacagina inandigini sözlerine ekledi.






Spor 18.05.2020 14:16:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, yarın Antalya'da başlayacak

2

TGF Türkiye Golf Turu 5. ayak müsabakaları, Antalya'da başladı

3

Eljif Elmas'ın gönlünde Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yatıyor

4

Antalyaspor, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürdü

5

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta ikinci tura çıktı

6

Galatasaray, Antalya kampında hazırlıklarına devam etti

7

Galatasaraylı futbolcu Mertens, Antalya kampında gazetecilere açıklamada bulundu:

8

Galatasaraylı futbolcu Zaha, Antalya kampında gazetecilere açıklamada bulundu:

9

Hatay'da yenilenen Fuat Tosyalı Stadyumu açıldı

10

Antalya, spor turizminde tenis kortlarıyla öne çıkıyor