Sanayi üretimi şubatta yıllık yüzde 8,2 azaldı

Sanayi üretimi şubatta yıllık yüzde 8,2 azaldı

Sanayi üretimi şubatta yıllık yüzde 8,2 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Şubat ayına ilişkin Sanayi Üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, Türkiye’de sanayi üretimi şubatta yıllık yüzde 8,2 azaldı.
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2023 yılı Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,5 azaldı.
Aylık yüzde 6,6 azaldı
Sanayi üretimi şubatta aylık bazda yüzde 6 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2023 yılı Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 11,2 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,6 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,4 arttı.
Deprem nedeniyle hesaplarda değişiklik
TÜİK, 6 Şubat’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde derlenen anketlerden yüzde 67 oranında cevap alınabildiğini duyurdu.
Eksik gözlemler içinse e-fatura, e-arşiv fatura verileri gibi alternatif veri kaynakları ve istatistiksel yöntemler kullanılarak tahmin yapıldı. Bu yöntemlerle tahmin edilen büyüklüğün toplam içindeki payı yüzde 1,94 oldu.


Ekonomi 11.04.2023 12:01:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye merkezli 6 ilde “yapay zekâlı yatırım” dolandırıcılığı operasyonu: 5 tutuklu

2

Antalya'da 112 Acil Sağlık ekipleri merkezde vakalara en geç 10 dakikada ulaşıyor

3

ÇİMSA ÇBK Mersin, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda yarı final hesapları yapıyor

4

Antalya'da "Zeytinyağı Çalıştayı" düzenlendi

5

TARSİM, Antalya'daki selden etkilenen üreticilere 586 milyon lira hasar ödemesi yapacak

6

Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı, 2028 olimpiyatları için ter döküyor

7

Antalyaspor iç sahada puan kaybetmek istemiyor

8

Hatay'da düştükleri su dolu inşaat temelinde boğulan iki kardeşin cenazeleri defnedildi

9

TSKB ve İş Bankası'ndan yerli teknoloji üretimine destek

10

Yaptıkları mobil simülasyon oyunuyla Antalya'yı tanıtıyorlar