Sancaktepe’de ’Türkiye’de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi’ açıldı

Sancaktepe’de ’Türkiye’de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi’ açıldı

Sancaktepe’de ’Türkiye’de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi’ açıldı

Sancaktepe’de açılış gerçekleştirilen ’Türkiye’de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi’nde ‘Türk Demokrasi Tarihinde Kara Lekeler: Darbeler’ programı gerçekleştirildi. Etkinlikte, darbe sürecinde yayımlanan gazete kupürlerinin yer aldığı sergi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mektup da okundu.

Sancaktepe’de dün düzenlenen program ile ’Türkiye’de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi’ açıldı. Kütüphanede açılan sergi alanında darbe sürecinde yayımlanan gazete kupürlerine yer verildi. Açılış sonrası ‘Türk Demokrasi Tarihinde Kara Lekeler: Darbeler’ ismiyle gerçekleştirilen programa Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 27. Dönem Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Araştırmacı- Yazar Sibel Eraslan, Gazeteci Resul Tosun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Darbeler sürecine ilişkin özel röportajların yer aldığı belgesel gösterimiyle başlayan programda konuşmacılar, Türkiye’de yaşanan darbelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mektup da okundu. Program, Eşref Ziya Ezgileri ile son buldu.

“Darbeler tarihini belgelerle, tanıklarla, gazete kupürleriyle toparladık”
Dijital darbe arşivi oluşturduklarını belirten Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Tarihimizde kara leke olarak bulunan darbeler tarihini; belgelerle, tanıklarla, gazete kupürleriyle toparladık. Bunları dijitalleştirdik. Bu arşivi de bir web sitesiyle herkesin ulaşabileceği bir hale getirdik. Biz Türkiye’de belirli aralıklarla nükseden bu darbeleri herkesin bilmesini ve bu tarihsel süreçten ders almasını çok önemsiyoruz. Unutulmamasını istiyoruz. Herkese açık olarak da hizmete sunuyoruz” diye konuştu.



Güncel 13.09.2022 10:17:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

2

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

3

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

4

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

5

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

6

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

7

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası

8

Antalya'da dayısı tarafından silahla öldürülen kadının cenazesi defnedildi

9

Antalya'da tırın çarptığı Karayolları işçisi öldü

10

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu 8. Isparta Kitap Fuarı'nda konuştu: