Şanlıurfa baharla birlikte rengarenk çiçekler açacak

Şanlıurfa baharla birlikte rengarenk çiçekler açacak

Şanlıurfa baharla birlikte rengarenk çiçekler açacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bahar aylarında park, bahçe ve caddeleri renklendirecek olan gül ve çalı bitkilerinin ekimini sürdürüyor. Şanlıurfa’da bahar ayı ile birlikte yeşerip çiçek açacak olan güller kente ayrı bir güzellik katacak.
Yeşil ve yaşanır bir kent için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığa bağlı ekipler, bir yandan kendi çiçeğini üretirken diğer yandan da kentin işlek caddeleri, park, bahçe ve kavşaklara 110 bin gül ve çalı bitkisi dikimini gerçekleştirdi.
İki milyon bitkiyi toprakla buluşturmayı hedefleyen Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, çalışmalar kapsamında Maşuk Bölgesinde Eyüp Cenap Gülpınar Caddesinin refüjleri, Akpınar Deresi kenarı ve Mardin Çevreyolundaki dere kenarlarını yeşillendirdi.
Büyükşehir Belediyesi olarak park, bahçe ve peyzaj çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, baharla birlikte kentin rengarenk olacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki yıl bu çiçeklerin tamamına yakınını dışa bağımlılığı ortadan kaldırarak kendi fidanlığında üretmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Güncel 8.12.2020 17:10:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da seyir halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

2

Hatay'da Ortodoks Kilisesi'nde geleneksel Noel hediyeleri dağıtıldı

3

Adana'da Kıbrıs gazisi Ramazan Kula'nın cenazesi defnedildi

4

Feke ilçesinde köy tipi afet konutlarının yapımı sürüyor

5

Antalya'da coğrafi işaret başvurusu yapılan Döşemealtı kabağı tanıtıldı

6

Mersin'de motosikletin yayalara çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

7

Adana'da çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

8

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

9

Adana'da çevre gönüllüleri Seyhan Nehri'nin çevresindeki atıkları topladı

10

Atakaş Hatayspor-Serikspor maçının ardından