Şanlıurfa Suruç İçmesuyu İsale Hattı ve arıtma tesisinde çalışmalar devam ediyor

Şanlıurfa Suruç İçmesuyu İsale Hattı ve arıtma tesisinde çalışmalar devam ediyor

Şanlıurfa Suruç İçmesuyu İsale Hattı ve arıtma tesisinde çalışmalar devam ediyor

DSİ Şanlıurfa iline yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamakta.
Bu kapsamda Şanlıurfa Suruç İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi çalışmaların hızla devam etmekte olduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Şanlıurfa Suruç İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinin tamamlanması ile Şanlıurfa ili Suruç ilçesinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacaktır.
Arıtma tesisinde fiziki gerçekleşme yüzde 25 seviyelerinde olup, trafo jeneratör binası, belt filtre binası, klor binası, ön ozon jeneratör binası, ısı merkezi inşaatları tamamlanmıştır. Ön ozon temas tankı, giriş havalandırma yapısı, klor temas tankı, makine bloğu betonarme işleri tamamlanmıştır. Durultucu yapısı, filtre yapısı, arıtılmış su deposu, kimya binası ve idari bina ve isale hattında çalışmalar devam etmektedir. 2022 yılında tesisin tamamlanması planlanmaktadır. Tesisin tamamlanması ile 1. etapta Suruç ilçesine 40.000 m/gün kaliteli içme suyu temin edilecektir"dedi.


Güncel 17.11.2021 09:35:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de Özgecan Aslan anısına "Kadının Sözü" konseri düzenlendi

2

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de gençlerle bir araya geldi:

3

Adana'da helikopter destekli "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

4

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Burdur'da iftar programında konuştu:

5

Sakaryaspor-Adana Demirspor maçının ardından

6

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da ziyaretlerde bulundu

7

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de temaslarda bulundu

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

AFAD Başkanı Pehlivan, Hatay'da depremzede çocuklarla iftar yaptı

10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da iftar programında konuştu: