Şanlıurfa’da 48 yıllık husumet barış yemeğiyle son buldu

Şanlıurfa’da 48 yıllık husumet barış yemeğiyle son buldu

Şanlıurfa’da 48 yıllık husumet barış yemeğiyle son buldu

Şanlıurfa’da 6 kişinin öldürülmesiyle iki aile arasında başlayan husumet 48 yıl sonra verilen barış yemeğiyle son buldu.
Edinilen bilgiye göre olay, Harran ilçesine bağlı Uzunyol Mahallesi’nde meydana geldi. Başak ile Damar aileleri arasında sulama sırası nedeniyle çıkan kavgada, 6 kişinin öldürülmesiyle süren husumet, barış yemeğiyle sona erdi. Bazı kanaat önderlerinin girişimleriyle barıştırılan aileler, bir restoranda bir araya geldi. Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından, taraflar birbirlerine sarılarak barıştı. Barışa şahitlik eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Erin, açıklamasının devamında, "Keşke hiç anlaşmazlık olmasa, insanlar birbirine zarar vermese, Şanlıurfa cinayetlerle, kan davalarıyla anılmasa ve bu şekilde barışlara da ihtiyaç olmasa. Bir buçuk yıldır, hep birlikte bir çalışma yürüyoruz. Birçok insanın evinden, barkından, tarlasından ayrılmasına neden olan bu olayların mutlak surette durduracak, reçeteyi önümüze koyup bunları uygulamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Barış yemeğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ile Başak ve Damar aileleri katıldı.


Güncel 22.02.2022 15:02:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da tropikal meyve üreticilerine iyi tarım uygulamasına yönelik eğitim verilecek

2

Antalya'da panelvan ile çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

3

Adana'da inşaat işçisi, yangında bebeğiyle birlikte kurtardığı babayla buluştu

4

İş Bankası "Daha Eşitlikçi Bir Dünya" etkinliğinde ilham veren kadınları buluşturdu

5

Burdur'da 3 araca ve bir iş yerine çarpan kamyonetin sürücüsü öldü

6

Kepez'deki okullarda öğrencilere göz taraması yapıldı

7

Garanti BBVA Yatırım "2026 Finansal Piyasalar ve Strateji Raporu"nu yayımladı

8

Türkiye'den Dünya Kadınlar Günü için 35 ülkeye 80 milyon dal çiçek

9

Nu Teknoloji operatör bağımsız özel 5G IoT altyapısı sunuyor

10

Doğa Koleji 100'ü aşkın yerleşkesinde eş zamanlı iftar düzenledi