Şanlıurfa’da "güvercin döküşü"

Şanlıurfa’da

Şanlıurfa’da "güvercin döküşü"

Türkiye’de kuş besleme alışkanlığının yoğun olduğu kentlerin başında gelen Şanlıurfa’da "güvercin döküşü" etkinliği düzenlendi.
Güvercinseverler tarafından merkez Haliliye ilçesi Haleplibahçe Mahallesi’nde organize edilen etkinlikte güvercin besleyen yüzlerce kişi bir araya geldi. Önceden belirlenen alana güvercinlerini kafes ve kutularla getiren kuşseverler, saat 15.30’u gösterdiğinde yaklaşık 2 bin güvercini aynı anda gökyüzüne saldı. Gökyüzünde görsel şölen oluşturan rengarenk güvercinlere sahipleri de ıslık çalarak eşlik etti.

“Sağlık çalışanlarına adadık”
Haleplibahçe Kuşçular Derneği Başkanı Mehmet Eskiler, “Bu geleneğimiz yüzyıllar öncesinden geliyor. Kuşlar Şanlıurfa’nın medeniyetidir. Bugün özelikle bu güvercinlerimizi şehitlerimiz ve sağlık çalışanlarımız için gökyüzüne bırakıyoruz. Onlara bir moral olsun istedik” dedi.
“Aşk bir heves, kuşçuluk nefes, nefesimiz kesilinceye kadar kuşçuluk serüvenimiz devam eder” diyen Yusuf Altundağ ise, “Güvercinleri gökyüzüne bırakarak bir bakıma eğleniyoruz. Buradaki amaç gırgır, şamatadır. Herhangi bir ticaret kaygısı yoktur” ifadelerini kullandı.


Güncel 14.02.2021 09:52:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Trafik kazasında hayatını kaybeden gencin organları 5 hastaya umut oldu

2

Hatay'da 600 çocuk ve ailesi "cami buluşması" etkinliğinde bir araya geldi

3

Hatay'da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

4

Garanti BBVA BonusFlaş'ı yeniledi

5

Burdur'da kazada hayatını kaybeden genç son yolculuğuna uğurlandı

6

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası ile "Global Lighthouse Network" ağına katıldı

7

Adana'da iki katlı binada çıkan yangında bir kişi yaralandı

8

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

9

Anamur'da öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı

10

Atakaş Hatayspor-Özbelsan Sivasspor maçının ardından