Şanlıurfa’da kadınlar halı dokuyarak üretime katkı sağlıyor

Şanlıurfa’da kadınlar halı dokuyarak üretime katkı sağlıyor

Şanlıurfa’da kadınlar halı dokuyarak üretime katkı sağlıyor

Karaköprü Belediyesinin Akziyaret Mahallesi’nde açtığı halı dokuma merkezinde kırsaldaki kadınlar halı dokuyarak hem üretime katkı sağlıyor hem de aile ekonomisine destekte bulunuyor.
Karaköprü Belediyesinin kırsaldaki vatandaşların kalkınması için kazandırdığı hizmetlerden biri olan Akziyaret halı dokuma merkezinde, kırsalda yaşayan kadınlar hem üretim yapıyor hem de para kazanarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Karaköprü Belediyesinin GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle yaptığı ‘Maharetli Hanım Eller’ projesiyle ilçeye bağlı Akziyaret kırsal mahallesinde inşa edilen halı dokuma merkezi pandemi nedeniyle verilen aranın ardından yeniden üretime başlarken, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin girişimleriyle gerçekleştirilen projede özellikle dezavantajlı kesimlerin ve kadınların çalışması, üretim yapması hedefleniyor.
Kuruluşlardan gelen hibe ile inşa edilen halı dokuma merkezinde Akziyaret kırsal mahallesindeki kadınlar halı dokuyup satışını gerçekleştirerek aile ekonomisine de katkı sağlıyor.


Güncel 15.03.2021 11:57:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

3

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

4

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

5

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

6

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

10

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı