Sarıçay Barajı yükselmeye devam ediyor

Sarıçay Barajı yükselmeye devam ediyor

Sarıçay Barajı yükselmeye devam ediyor

Aydın’ın en büyük yatırımlarından olan Sarıçay Barajı’nda çalışmalar hızla devam ederken, barajın tamamlanması ile birlikte 20 milyon 750 bin metreküp içme suyu sağlanacak.

Aydın’ın Söke ilçesinde yapımına devam edilen ve önemli yatırım projelerinden olan Sarıçay Barajı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Söke’nin Bağarası ve Çalışlı mahallelerinin 1,5 kilometre güneyinde bulunan Sarıçay Deresi üzerine inşa edilen Sarıçay Barajı’nın tamamlanmasının ardından barajdan, yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edilmesi bekleniyor. Aydın’ın bereketli topraklarına önemli cansuyu olması beklenen Sarıçay Barajı’nda depolanacak olan su ile Kuşadası ve Söke ilçeleri başta olmak üzere vatandaşlara içme suyu sağlayacak.

Sarıçay Barajı’nın Aydın’ın en büyük ve önemli yatırımlarından bir tanesi olduğuna dikkat çekilirken AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, ve AK Parti Aydın Milletvekilleri Söke Sarıçay Barajı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Özmen, AK Parti’nin eser ve hizmet siyaseti anlayışı olduğunu belirterek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bu çerçevede Efeler diyarı Aydınımızın en önemli yatırım projelerinden birisi olan Söke Sarıçay Barajı’nda çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir. Sarıçay Barajı’nda depolanacak su ile Kuşadası ve Söke ilçeleri başta olmak üzere bölgedeki yerleşim yerlerine yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme suyu sağlanacaktır. Onlar konuşur, AK Parti yapar” dedi.


Güncel 20.07.2022 09:54:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor