Sarıgöl’de yer hareketlerini izleme istasyonları kuruldu

Sarıgöl’de yer hareketlerini izleme istasyonları kuruldu

Sarıgöl’de yer hareketlerini izleme istasyonları kuruldu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dindarlı ve Çimentepe mahallerinde yer hareketlerini izlemek için iki istasyon kuruldu.
Kısa adı DOHAD olan Doğa Hareketleri Derneği, maliyeti Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi tarafından karşılanan yer altı hareketlerini izleme istasyonunun kurulumunu yapan DOHAD Başkanı Fuat Agaltay tarafından hizmete sokuldu.
DOHAD Başkanı Fuat Agaltay, Türkiye genelinde 60’ın üzerinde istasyon kurduklarını ifade ederek, "Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Gediz Grabeni üzerinde bir ilçemiz iki ay öncesi Dindarlı Mahallesinde şimdi de Çimentepe Mahallesinde yer altı hareketlerini anında izleme olacak iki istasyonumuzu kurduk. Bunların maliyetini Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi karşıladı. Türkiye’nin 60’ın üzerinde yeraltı hareketlerini izleme istasyonumuz var. Marmara bölgesi, Ege Bölgesi Gediz Grabeni üzerlerinde yeraltı hareketleri izleme istasyonları var. Burdur da var. Buradan Burdur’a ve Tunceli illerine geçerek istasyon kurma çalışmalarımız olacak. Yeraltı hareketlerini izleme istasyonları TÜBİTAK destekliyor" dedi.


Güncel 22.03.2023 10:26:26 0

İlginizi Çekebilir

1

MHP Kepez İlçe Başkanlığının iftar programına 1500 kişi katıldı

2

Antalya'da falezlerden düşen kadın öldü

3

Hatay'da şiddetli rüzgar ve sağanak etkili oluyor

4

Hekimoğlu, göreve talip

5

GÜNCELLEME - Mersin'deki "ihaleye fesat karıştırma" ve "rüşvet" soruşturmasında 7 zanlı tutuklandı

6

Osmaniyespor kazanmaya devam ediyor:2-0

7

Ferhat Arıcan, Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nın Türkiye ayağında bronz madalya kazandı

8

BBP Genel Başkanı Destici, Hatay'da iftar programında konuştu:

9

BBP Genel Başkanı Destici, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

10

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi