İlginizi Çekebilir


Sarımsaklı’da sular kesildi, tarladaki mahsuller kurudu

Sarımsaklı’da sular kesildi, tarladaki mahsuller kurudu

Sarımsaklı’da sular kesildi, tarladaki mahsuller kurudu

Kayseri’nin Sarımsaklı Mahallesi’nde kanal sularının 3 gündür kesik olması, tarla ve bahçelerdeki mahsullerin kurumasına sebep oldu.
Melikgazi ilçesine bağlı Sarımsaklı Mahallesinde sulama kanalarına gelen sular kesilince, çiftçilerin bahçesinde ve tarlasında bulunan mahsuller kurudu. 3 gündür suların kesik olmasından dolayı mahsullerin yanı sıra suda yaşayan balıkların da öldüğünü söyleyen çiftçiler, yetkililerden kendilerine yardımcı olmalarını istedi.
Sarımsaklı Mahallesinde çiftçilik yapan Can Öcal, hava sıcaklıklarından ve su olmamasından dolayı mahsullerinin kuruduğunu söyleyerek, “Bu sulama problemi, biz her yıl yaşıyoruz. Buradaki ırmak kapanıyor. Yukarıda ki çok az olan sulama suyumuz da kapanıyor. Vatandaş çiftçi ortada kalıyor. Bizin sorduğumuzda, bir diyorlar su yetmiyor, bir diyorlar sulama bitti ama 34-35 derece sıcaklıkta sulama nasıl bitebilir veya yukarıda ki su fazla zaten. Buraya 10 santim açılsa, yukarı da aynı şekilde açılsa zaten burada ki balık ölümlerini önlemiş olacaklar ama kesinlikle bu iş yapılmıyor, her yıl da bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Yani buraya devlet su işleri mi bakıyor, kim bakıyor onu da bilmiyoruz. Biz suyumuzu istiyoruz, çiftçi mağdur. Her yıl aynı sorun devam ediyor. Bizim ne domatesimiz kalıyor, ne biberimiz kalıyor. Su olmadıktan sonra hayat yoktur. Bizi de bırakın burada bütün canlılar ölüyor. Bu suyun içinde canlılar oksijensiz kaldığı için ölüyor. Biz yetkililerden bu suyun acilen açılmasını istiyoruz. 33-34 derecedeki sıcaklık meyveye, sebzeye zarar veriyor, çiftçilere zarar veriyor, bunların giderilmesini istiyoruz. Yani yetkililerin bu işe el atmalarını, balık ölümlerini ve çiftçileri kurtarmalarını istiyoruz” dedi.


Güncel 19.09.2020 12:29:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Antalya Diplomasi Forumu'nda AA standını ziyaret etti

2

Adana Demirspor, ikas Eyüpspor maçının hazırlıklarına devam etti

3

Bakan Uraloğlu, Antalya Havalimanı Yeni Terminal Binaları Açılış Töreni'nde konuştu:

4

Osmaniye'de kaş, kirpik ve saçları dökülen küçük kızın tedavisini Başkan Çenet üstlendi

5

Emine Erdoğan, ADF'de "Ayrışan Dünyada Geleceği İnşa Etmek: Eğitimin Dönüştürücü Gücü Paneli"nde konuştu:

6

Kahramanmaraş'taki "Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni" sona erdi

7

Anamur'da öğrenciler için umre ödüllü bilgi yarışması düzenlendi

8

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda üçüncü etabın galibi Stefan De Bod oldu

9

Hatay'ın üç kadın polisi artmaya başlayan nüfusla yoğunlaşan trafiğe yön veriyor

10

Mersin Valisi Atilla Toros 3 aylık asayiş çalışmalarını açıkladı