Savaşçı, Bakan Selçuk’a Çikolis’i takdim etti

Savaşçı, Bakan Selçuk’a Çikolis’i takdim etti

Savaşçı, Bakan Selçuk’a Çikolis’i takdim etti

Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında çikolata ve pasta imalatı atölyesi kurulması planlanan Sivas Sultan Şehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu çerçevede üretilmesi planlanan özel ürünler için hazırlıklarını tamamladı.
Atölye kurulmadan önce, "Çikolis" markasıyla çikolata üretimine başlayan Sivas Sultan Şehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ürünün marka tescilini de aldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, ilk etapta okul bünyesinde faaliyet gösteren Sultan Şehir Uygulama Oteli imalathanesinde üretimi gerçekleştirilen "Çikolis" çikolatalarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a takdim etti. Meslek lisesi öğrenci ve öğretmenlerince üretimi gerçekleştirilen çikolataların üretiminin şu an sipariş üzerine özel olarak gerçekleştirildiğini belirten Savaşçı, okul bünyesinde kurulacak atölye ile birlikte seri üretime geçileceğini söyledi. Atölye kurulduktan sonra okul bünyesinde çikolatanın yanı sıra pasta, poğaça ve ekşi mayalı doğal ekmek üretileceğini de belirten Savaşçı, 1000 Okul Projesi kapsamında Sivas’ta 11 meslek lisesinde uygulanacak proje ve çalışmalara yönelik Bakan Selçuk’a bilgi verdi.
Sivas’taki meslek liselerinde yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Selçuk ise bir süre Savaşçı ile sohbet etti. Selçuk, yeni bir ürün ortaya çıkararak üretime geçen Sultan Şehir Mesleki ve Teknik Anadolu öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti.


Güncel 11.02.2021 16:57:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da otoyol gişelerinde direğe çarpan tırda yangın çıktı

2

Hatay'da 24 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

3

Antalya'da kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

4

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

5

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

6

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

7

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

9

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

10

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı