Savaşın göçe zorladığı çocuklar hayallerini resme döktü

Savaşın göçe zorladığı çocuklar hayallerini resme döktü

Savaşın göçe zorladığı çocuklar hayallerini resme döktü

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Edirne’de misafir edilen Kırım Türkü çocuklar, Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ndeki atölye çalışmalarına katılarak rengarenk hayallerini resme döktü.
Savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Edirne’de misafir edilen aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Kırım Türkleri, Edirne’de misafir edilmeye devam ediyor. Eşlerini, yakınlarını Ukrayna’da bırakmak zorunda kalan anneler bir taraftan da çocuklarının hafızalarından savaşın izlerini silmeye çalışıyor.
Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi de Türkiye’ye sığınan çocuklara yönelik savaşın izlerini silebilmek için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Anneleri ile birlikte müzeye gelen çocuklar, gönüllerince bir gün geçirdi. Çocuk müzesini gezen ve atölye çalışmalarına katılan çocuklar, rengarenk hayallerini kağıtlara döktü. Çocuklarıyla birlikte Ukrayna’dan geldikleri ve Edirne’de misafir edildiklerini belirten Kırım Türkü kadınlar, eşlerini Ukrayna’da bıraktıklarını, çocuklarını savaştan kaçırdıkları için de çok mutlu olduklarını söyledi.


Güncel 9.03.2022 16:38:57 0

İlginizi Çekebilir

1

İskenderun'da polis denetim gerçekleştirdi

2

Adana'da sağanak nedeniyle kapanan yol yeniden ulaşıma açıldı

3

İstanbul Ticaret Üniversitesine YÖKAK'tan 5 yıllık "Tam Akreditasyon"

4

Anamur ilçesinde "Cami-Çocuk Buluşması" etkinliği yapıldı

5

Pozantı'da bedensel engelli kadına akülü tekerlekli sandalye desteği sağlandı

6

Osmaniye’de yıldız erkekler bilek güreşi müsabakalı sona erdi

7

Osmaniye’de, otoyolda motosiklet yarışı yapanlara 430 bin TL ceza

8

Osmaniye’de terör ve aranan şüphelilere operasyon: 3 tutuklama

9

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Osmaniye’de öğrencilere tanıtıldı

10

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Arçelik'ten öğrencilere tasarım işbirliği