Sayı ve asist kralı Iagupova, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor'u sırtlıyor

Sayı ve asist kralı Iagupova, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor

Sayı ve asist kralı Iagupova, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor'u sırtlıyor

MERSIN (AA) - SERKAN AVCI - Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi ekibi ÇBK Mersin Yenisehir Belediyespor'un Ukraynali oyun kurucusu Alina Iagupova, takimini sirtlayan isim konumunda.

Ligde bu sezon tüm takimlardaki oyuncular arasinda en fazla süre alan isim olan Iagupova, Mersin ekibinin formasiyla çiktigi 9 müsabakada 238 sayi üretip, 67 asist yapti.

Iagupova, ligin geride kalan bölümünde en fazla sayi üretme, en fazla asist yapma, en fazla top çalima ve en fazla isabetli üç sayi atisi istatistiklerinin zirvesinde yer aldi.

Ligde 33 top çalma ve 40 isabetli üç sayi atisiyla oynayan 1,86 metrelik oyuncu, son 5 maçini kaybetmeyerek 4. sirada yer alan takimina önemli katkida bulundu.


- Iagupova: "Takimin kazanmasi için oynuyorum"


Alina Iagupova, AA muhabirine yaptigi açiklamada, sezona kötü baslamalarina ragmen son 5 haftada gösterdikleri basarili performansla çikis yakaladiklarini söyledi.

Üst üste alinan galibiyetlerin takimda iyi bir hava olusturdugunu dile getiren Iagupova, "Son haftalarda büyük bir is basardik. Daha çok yolumuz ve yapmamiz gerekenler var. Her hafta daha iyi olabilmek için çalisiyoruz. Kendimizi gelistirmeye devam ediyoruz. Iyi kapasiteye sahip bir takimiz ve güzel isler çikariyoruz." ifadelerini kullandi.

Iagupova, bireysel olarak basarili bir sezon geçirdigini belirterek, "Mutlu ve eglenceli bir sezon geçirdigim için iyi oynadigimi düsünüyorum. Antrenörlerim ve takim arkadaslarimdan çok memnunum. Onlarla iyi anlasiyorum. Sezon içerisinde istatistiklerime bakan bir oyuncu olmadim. Sadece takimin kazanmasi için oynuyorum. Iyi isler yapiyorum ama takimimin siralamadaki yerinin yükselmesi benim için daha degerli." diye konustu.

Ligdeki diger maçlarina odaklandiklarini aktaran Iagupova, takimiyla sampiyonluga ulasmayi hedefledigini sözlerine ekledi.




Bölgeden 25.11.2020 12:00:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

2

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

3

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

4

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

5

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

6

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

7

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

8

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

9

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor

10

Rektör Bakan'dan 23 Nisan Mesajı