Schneider Electric, şehir hastanelerinin başarısına omuz veriyor

Schneider Electric, şehir hastanelerinin başarısına omuz veriyor

Schneider Electric, şehir hastanelerinin başarısına omuz veriyor

ISTANBUL (AA) - MUSAB TURAN - Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Baskani Bora Tuncer, "Schneider Electric, Türkiye’de akilli hastane çalismalarina liderlik ediyor. Bu kapsamda sirket, Türkiye’de dijital hastane konseptinin öncülerinden Liv Hospital Gaziantep ve HIMSS tarafindan dijital hastane unvaniyla tescillenen Mersin Entegre Sehir Hastanesi gibi özel projelerin çözüm ortakligini üstleniyor." dedi.

Tuncer, AA muhabirine sehir hastanelerinin altyapisina iliskin açiklamalarda bulundu.

Schneider Electric'in,yeni tip koronavirüs salgini (Kovid-19) ile birlikte önemi çok daha derinden anlasilan hastane yönetimi konusunda, akilli teknolojilerin ve bilgi sistemlerinin gücünden yararlanilmasi gerektigi çagrisini yaptigini anlatan Tuncer, "Sirket, 100’ü askin ülkedeki deneyimiyle Türkiye’de yeni nesil hastanelerin kurulmasinda çözüm ortagi olarak yer aliyor. Böylece hasta bakiminda ‘hayati’ önem tasiyan gelismeler saglamak, saglik personelinin performansini maksimize etmek ve isletme maliyetlerini azaltmak mümkün oluyor." dedi.

Firmanin 180 yili askin deneyimiyle enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapinda uzman oldugunu aktaran Tuncer, "Schneider Electric, Türkiye’de akilli hastane çalismalarina liderlik ediyor. Bu kapsamda sirket, Türkiye’de dijital hastane konseptinin öncülerinden Liv Hospital Gaziantep ve HIMSS tarafindan dijital hastane unvaniyla tescillenen Mersin Entegre Sehir Hastanesi gibi özel projelerin çözüm ortakligini üstleniyor."yorumunu yapti.


- "Her yil Istanbul büyüklügünde 6 yeni sehir insa edilecek"


Tuncer, artan nüfus ve kentlesme ve çogu ülkede yaslanan nüfusun etkilerinin saglik sektöründe derinden hissedildigine ve teknolojinin bu alanda çözüm saglayabilecegine dikkati çekerek, su degerlendirmeyi yapti:

"Önümüzdeki 30 yil içinde dünyada her yil 70 milyon kisi kentlere tasinacak. Bir diger deyisle, her yil Istanbul büyüklügünde 6 yeni sehir insa edilecek. Bu; altyapi, ulasim ve kamu hizmetleri üzerinde giderek artan bir baski yaratiyor. Saglik hizmetlerinde de bunun güçlü yansimalari yasanirken ortaya çikan koronavirüs küresel salgini, zaman kaybetmeden bu alanda bir dönüsüm yaratilmasi gerektigini ortaya koyuyor. Dünya Saglik Örgütü, saglik hizmetlerinde harcanan kaynaklarin yüzde 20-40'inin israf edildigini bildiriyor.

Sadece ABD'nin saglik hizmetlerinde yilda 335 milyar dolar degerinde kaynak kaybinin oldugu tahmin ediliyor. Bu, yapilan yatirimlarin geri dönüsünün alinamamasi gibi saglik personelinin potansiyelini tam olarak kullanamamasi, düsük bir performans göstermesi ve insan sagliginin maksimum seviyede korunamamasi anlami tasiyor."


- "Sundugumuz hizmetleri derinlestirmekten büyük bir gurur duyuyoruz"


Tuncer, bu paradoksun teknolojideki yeni gelismelerle hizla çözülebilecegine inandiklarini belirterek, bunun en iyi örneklerinin de Türkiye'de sergilendigini söyledi.

Sehir hastanelerinin enerji yönetim altyapilarini adeta yasayan organizmalar olarak kurguladiklarini ifade ederek, sunlari söyledi:

"Bilgi Iletisim Teknolojisinin (ICT) ve diger yeni kablosuz ve mobil iletisim protokollerinin kullanilmasiyla hastanelere özel akilli teknoloji altyapisi kuruyoruz. Hastane için merkezi bir sinir sistemi olarak hareket eden bu altyapi güç, bina yönetimi, güvenlik ve IT gibi geleneksel olarak farkli sistemleri entegre ediyor ve böylece sistemler arasinda iletisimi saglamanin yani sira gerçek zamanli izlemeyi, optimizasyonu ve otomasyonu etkin hale getiriyor.

Bir hastanedeki sistemler birbiriyle ‘konustugu’ zaman, altyapi bir bütün olarak güçleniyor ve sahip olunan bilgiyi artirarak tüm kaynaklar için daha etkin bir kullanim sagliyor. Böylece saglik personeli çok daha verimli ve üretken bir sekilde çalisabiliyor, hastalarin bakiminda önemli bir gelisim saglaniyor ve isletme maliyetleri minimuma indiriliyor. Bunun ilk örneklerini Gaziantep ve Mersin’de hayata geçirmis olmaktan ve pandemi ile önemi çok daha iyi anlasilan bu sistemlere öncülük ederek ülkemize sundugumuz hizmetleri derinlestirmekten büyük bir gurur duyuyoruz."

- Gelecegin hastanesi Gaziantep’te yükseliyor

Tuncer, çevreye duyarliligin, enerji verimliliginin ve hasta güvenligi ve memnuniyetinin en üst düzeyde öncelik olarak belirlendigi Liv Hospital Gaziantep projesinde, Schneider Electric’in Ecostruxure mimarisi ve yenilikçi çözümlerinin tercih edildigini söyledi.

Böylece Nesnelerin Interneti (IoT) ve bulut tabanli gelecegin otomasyon çözümlerinden yararlanilarak bölgesel bir ilke imza atildigini anlatan Tuncer, Schneider Electric'in yenilikçi çözümleriyle tasarimdan uygulamaya her adimda projeye katki sagladigini anlatti.

Liv Hospital Gaziantep’te yeni nesil yazilimlara ek olarak Ecostruxure mimarisinin en üst katmaninda bulunan Power Advisor yaziliminin da kullanildigini aktaran Tuncer, "Bulut tabanli bu yazilim, enerji kalitesi ve verimliligi ile ilgili aksiyonlari önleyici bakim bildirim ve raporlamalari sunuyor. Tüm bu çözümler sayesinde projede yüzde 30’a varan enerji tasarrufu ve yüzde 20’nin üzerinde operasyonel maliyet tasarrufuna ulasilmasi hedefleniyor. Böylece Schneider Electric çözümleriyle yaratilan uçtan uca dijital bir sistem projenin bel kemiginde yer aliyor. Bu da hastanenin sürdürülebilir, güvenilir, verimli ve güvenli bir hizmet sunmasini garanti altina aliyor." bilgilerini verdi.

- Sehir hastanelerinde dönüsümün öncüsü: Mersin Entegre Sehir Hastanesi

Bora Tuncer, Schneider Electric'in, Türkiye’de kurulan ilk PPP (kamu-özel ortakligi projesi) hastanesi olan Mersin Entegre Sehir Hastanesi projesinde güçlü deneyimi ve teknolojisiyle yer aldigi bilgisini vererek, bin 300 yatak kapasitesine sahip, büyük ölçekli bu projede sirketin, Türkiye Uygulama Merkezi ve partnerleri MAS Otomasyon, ATES Enerji, Sinerji Elektrik ve KTM Mühendislik is birligiyle güvenlik ve enerji alanlarinda hizmet sundugunu aktardi.

Projede kartli geçis, CCTV ve tüm zayif akim sistemleri EcoStruxure Building Operations yazilimi üzerinden takip edildigini anlatan Tuncer, sözlerini söyle tamamladi:

"EcoStruxure mimarisinin yüksek entegrasyon özelligi sayesinde her türlü degisime ayak uydurabilen bir hastane yaratiliyor. Projede denetimi de yine EcoStruxure Building Operations yazilimi ile saglaniyor. Mersin Entegre Sehir Hastanesi projesi, Emafinans dergisi tarafindan Orta Dogu ve Dogu Avrupa’daki en iyi kamu-özel hastanesi projesi ilan edildi. Mersin Sehir Hastanesi için uygulanan çözümler ayni zamanda Schneider Electric’in birçok global organizasyonunda ‘iyi örnek’ olarak gösteriliyor."



Yurt Dünya 30.07.2020 11:04:50 0