Scholz: “Katar, enerji politikasında önemli bir yol oynuyor”

Scholz: “Katar, enerji politikasında önemli bir yol oynuyor”

Scholz: “Katar, enerji politikasında önemli bir yol oynuyor”

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Thani ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, “Katar, enerji politikasında önemli bir yol oynuyor” dedi.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’nın başkenti Berlin’de Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Thani’yi ağırladı. Başbakan Scholz görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Enerji güvenliği konusu bizim için önemli bir rol oynamaktadır. Almanya altyapısını, gemi yoluyla sıvılaştırılmış gaz (LNG) ithal edebilecek şekilde geliştirecek” dedi.
Scholz ayrıca açıklamasında "Katar, enerji politikasında önemli bir rol oynuyor" ifadelerini kullandı. Katar Emiri El Thani ise açıklamasında, Katar’ın 2024 tarihinde Almanya’ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarik etmeye başlamayı planladığını doğruladı.
Almanya, yılda yaklaşık 100 milyar metreküp doğal gaz tüketiyor ve bunun yüzde 55’ini Kuzey Akım 1 Boru Hattı ile Rusya’dan tedarik ediyor. Almanya ayrıca Hollanda ve Norveç’ten daha küçük hacimlerde doğal gaz ithal ediyor.


Güncel 20.05.2022 18:29:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanya'da çayda mahsur kalan kediyi vatandaş kurtardı

2

Isparta'da "bayram sırası" geleneği yaşatılıyor

3

Milli Savunma Bakanı Güler, bayram namazını Hatay'da kıldı

4

Isparta'da üretilen ısı sistemleri 8 ülkeye ihraç ediliyor

5

Isparta'da halı dokuma geleneği kadın emeğiyle yeniden canlanıyor

6

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya Belek'te taksicilerle bayramlaştı

7

Hatay'da prefabrik iş yerlerine çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

8

Gençler ve ev hanımları IBAN dolandırıcılığında kolay hedef

9

Antalya'da çocuklara bayram şekeri dağıtma geleneği sürdürüldü

10

Hatay'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü Narlıca Deprem Mezarlığı ziyaret edildi