SCÜ Hastanesine Sağlık Bakanlığından tam puan

SCÜ Hastanesine Sağlık Bakanlığından tam puan

SCÜ Hastanesine Sağlık Bakanlığından tam puan

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi(SCÜ), Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Kalite Akreditasyon ve Çalışan Hakları değerlendirmesinde birçok ana dalda tam puan alarak üst sıralarda yer aldı.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan yaptığı açıklamada, "Aldığımız puan bulunduğumuz bölge itibariyle kıyaslama yaptığımızda üniversite hastaneleri içinde emsal teşkil edecek düzeyde önemli bir puandır" dedi.

Başhekim Prof. Dr. Doğan, “Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Akreditasyon ve Çalışan Hakları Daire başkanlığı tarafından hastanemizde 28-29 Kasım 2022 tarihlerinde değerlendirme yapılmıştır. Hizmet Kalite Standartları değerlendirmesi, sağlık kurumlarının Hizmet Kalite Standartları’nı karşılama düzeylerinin belirlendiği, süreç içerisindeki gelişimlerine ilişkin geri bildirimin sağlandığı, konusunda uzman değerlendiriciler tarafından gerçekleştirilen yerinde gözlem ve inceleme faaliyetine verilen isimdir. Yapılan bu değerlendirme de; sağlık hizmeti sunumunda çok önemli yerlere sahip olan; Bilgi yönetim sistemi, Biyokimya laboratuvarı, Dış kaynak kullanımı, Enfeksiyonların önlenmesi ve kontrolü, Kalite Yönetimi, Kemoterapi Hizmetleri, Organ ve doku nakil hizmetleri, Yenidoğan Yoğun bakım gibi tüm birimlerde yapılan ilgili standart maddelerinden tam puan ile değerlendirildiğimiz görülmüştür” ifadelerini kullandı.

Hastane yönetimi olarak hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyeti odaklı yaklaşımlarla, çağımızın gerektirdiği tüm modern donanımları halkımızın hizmetine sunmaktan ve bu hizmetleri sunarken Sağlık Bakanlığının hastane kalite standartlarını karşılamaktan büyük onur duyduklarını belirten Prof. Dr. Doğan, “Bu değerlendirmede emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, hastanemizin kalite temsilcisi Doç. Dr. Çağlar Yıldız, kalite koordinatörü Gülsüm Oflaz, İdari Yöneticilik, Hemşirelik Hizmetleri Yöneticiliği ve tüm birim kalite sorumlularına ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Güncel 7.12.2022 13:25:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da Yeşilay gönüllüleri iftarda buluştu

2

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdemir, ESOB başkanlığına adaylığını açıkladı

3

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

4

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

5

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı

6

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı

7

Antalya'da bayram öncesi şehit mezarlarının bakım ve onarımı yapılıyor

8

Antalya'da "Kadın Muhtarlarla Eşitlikçi Uygulamalar" paneli düzenlendi

9

Budget'tan bayram tatili için güvenli araç kiralama önerileri

10

Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nın Antalya ayağı başladı