Sebzeleri kullanarak ritim yapıyorlar

Sebzeleri kullanarak ritim yapıyorlar

Sebzeleri kullanarak ritim yapıyorlar

Nilüfer Belediyesi’nin “Gıda Yılı”ndan ilhâm alan müzik öğretmenleri, “Sebze Orkestrası”nı kurdu. Su kabağı, pırasa, havuç, patlıcan gibi sebzeleri kullanarak çeşitli enstrümanların seslerini elde eden orkestra, Tohum Takas Şenliği’ne hazırlanıyor.
Nilüfer Belediyesi, çiftçileri tarıma teşvik etmek maksadıyla farklı projeleri tek tek hayata geçiriyor. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görevli ritim uzmanı Akın Togay, çeşitli sebze ve bakliyatları kullanarak müzik yapan bir orkestra oluşturdu. “Nilüfer Sebze Orkestrası” adı verilen orkestra, nisan ayında yapılacak Tohum Takas Şenliği’nde konser verecek. Su kabağı, pırasa, havuç, beyaz turp, patlıcan, biber ve çeşitli bakliyatlar kullanarak davul, keman, flüt, cowbell, shaker gibi enstrümanlarının seslerini elde eden Nilüfer Sebze Orkestrası, ritim çalışması yapıyor.
Sebze Orkestrası’nı “Gıda Yılı”ndan ilhâm alarak oluşturduklarını belirten Akın Togay, “Orkestramız, 6 müzik öğretmeninden oluşuyor. Çalışmalarımız, ağırlıklı olarak ritim üzerine sürüyor. Bunun yanında birkaç şarkıyı da uyarlıyoruz. Daha önce de kova, plâstik bardak, basketbol topu gibi çeşitli materyalleri kullanarak müzik yaptık. Bu kez, enstrümanlarımız sebze ve bakliyatlar olacak. Tarım ve sağlıklı gıda konusuna dikkat çekmek istedik. Nilüfer Belediyesi Tohum Takas Şenlikleri’nde sahne alacağız” diye konuştu.


Güncel 22.03.2021 15:59:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: