Şehit babası okuma azmiyle üçüncü üniversite diplomasını aldı

Şehit babası okuma azmiyle üçüncü üniversite diplomasını aldı

Şehit babası okuma azmiyle üçüncü üniversite diplomasını aldı

ANTALYA (AA) - SINAN ÖZMÜS - Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girisimi sirasinda Ankara Emniyet Müdürlügünde sehit olan polis memuru Muhammet Oguz Kilinç'in babasi Zeki Kilinç, okuma azmi sayesinde üçüncü üniversite diplomasini almayi basardi.

FETÖ'nün hain darbe girisiminde 26 yasindayken sehit olan polis memuru Kilinç'in emekli polis memuru babasi Zeki Kilinç, darbe girisiminin ardindan dernek, federasyon ve vakiflarin kurulusuna öncülük ederek Mehmetçik, sehit yakinlari, gaziler ve muhtaç çocuklar için mücadele ediyor.

Sehit Yakinlari Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (SEGAFED) Genel Baskan Yardimcisi da olan Zeki Kilinç, polislik meslegine basladiktan sonra da devam ettigi egitim hayatinda azmiyle örnek olmayi basardi.

Eskisehir Anadolu Üniversitesinin Açikögretim Sisteminden 1996 yilinda Sosyal Bilimler ön lisans diplomasi alan Kilinç, ayni üniversitenin Iktisat bölümünden 2010'da mezun olarak, lisans diplomasini da aldi.

Emekli polis memuru olan Kilinç, 56 yasinda Adalet Meslek Yüksek Okulu'nu da basariyla tamamladi ve üçüncü diplomasina da kavustu.

- Yeni hedefi avukat olmak

Sehit babasi Kilinç'in yeni hedefi ise dikey geçis sinaviyla hukuk fakültesini kazanmak. Bunun için çalismalara baslayan Kilinç, hukuk bitirip, sehit ailelerinin davalarinda ücretsiz avukatlik yapmak istiyor.

Kilinç, AA muhabirine, 1987 yilinda lise mezunu olarak emniyet teskilatina girdigini, polis oldugu dönemde kazandigi açik ögretim fakültesinden ön lisans ve lisans diplomalari aldigini anlatti.

Sosyal Bilimler ön lisans ve iktisat lisans diplomalarini aldiktan sonra da egitim askinin devam ettigini dile getiren Kilinç, "Adalet ve hukuk"un ilgi duydugu bir alan oldugunu, bu nedenle Adalet Meslek Yüksekokulunu da kazanarak kayit yaptirdigini belirtti.

Uzmanligi nedeniyle yillarca mahkemede bilirkisilik yaptigini aktaran Kilinç, "Üniversitesi sinavinda hukuk fakültesini kazanmam zordu. Bundan dolayi Adalet Meslek Yüksekokulu tercihinde bulundum. Bugün itibariyla bu bölümden de mezun olarak, üçüncü diplomami aldim. Simdi dikey geçis yapmak suretiyle, hukuk fakültesinden mezun olmayi hedefliyorum." ifadelerini kullandi.

- "Sehit ve gazi ailelerinin avukatligini ücretsiz yapmak istiyorum"

15 Temmuz hain darbe girisimde oglunu sehit verdikten sonra, Sincan'daki durusmalara defalarca katildigini anlatan sehit babasi Kilinç, durusmalarda hainlerin karsisinda yer alan avukatlar içinde yer alip, sorular sormayi çok istedigini belirtti.

Kilinç, durusmalarda, avukat olup oglunu savunmayi çok istedigini ancak bunun mümkün olmadigini dile getirerek, "Bugün kurmus oldugumuz vakif ve sivil toplum örgütleriyle birlikte sehit ve gazilerimizin ailelerine katkida bulunmaya çalisiyoruz. Avukat olduktan sonra sehit ve gazi ailelerine ücretsiz hizmet sunmayi istiyorum, bir sehit babasi olarak kendimi borçlu hissediyorum. Böyle bir özlemim var." seklinde konustu.

Sehit annesi Meltem Kilinç da esiyle gurur duydugunu dile getirdi.

Kendilerini onurlandiran esinin egitim konusunda hevesli ve basarili biri oldugunu belirten Kilinç, sunlari kaydetti:

"Esim hem çocuklarina hem de topluma güzel bir rol model oldu. Bu yastaki okuma azmi, çocuklarimiza güzel bir örnek. Esim bu konuda basarili olunca ben de geri kalmak istemedim. Ben de esim gibi Açikögretim Sosyal Bilimler ön lisans ve Iktisat Fakültesi mezunuyum. O üçüncü üniversiteyi bitirdi, insallah ben de bitirecegim."



Yurt Dünya 30.08.2020 11:45:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Çocuk Hakları ve Refahı Sempozyumu" başladı

2

Isparta'da otomobilin şarampole devrildiği kazada 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı

3

Hataylı depremzede Çolak ailesi yeni evlerine kavuştu

4

Hatay'da çıkan orman yangını söndürüldü

5

Hatay'da 3 yaşındaki çocuğun sulama kanalında boğulmasına ilişkin bir kişi tutuklandı

6

Adana'da "Sürdürülebilirlik Zirvesi" düzenlendi

7

Antalya'da hakkında kesinleşmiş hapis kararı ile aranan bir zanlı tutuklandı

8

Antalya'da Çukur Operasyonu kapsamında bir zanlı yakalandı

9

Antalya'da "turizmde sürdürülebilirlik" ele alındı

10

Adana'da elektrikli bisiklet sürücüsü kazada yaralandı