Şehit babası, yakınlarının gözünden "ölümsüz kahramanları" anlattı

Şehit babası, yakınlarının gözünden

Şehit babası, yakınlarının gözünden "ölümsüz kahramanları" anlattı

ANTALYA (AA) - SINAN ÖZMÜS - Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girisimi sirasinda Ankara Emniyet Müdürlügünde sehit olan polis memuru Muhammet Oguz Kilinç'in babasi Zeki Kilinç, sehit ve gazilerin kahramanligini kitaplastirdi.

FETÖ'nün hain darbe girisiminde 26 yasindayken sehit olan polis memuru Kilinç'in emekli polis memuru babasi Zeki Kilinç, ogluna "Sizleri unutturmayacagiz, emanetine siki sikiya sarilacagiz." diye verdigi sözü tutmak için çalisiyor.

Darbe girisiminin ardindan dernek, federasyon ve vakiflarin kurulusuna öncülük eden Kilinç, Mehmetçik, sehit yakinlari, gaziler ve muhtaç çocuklar için mücadele ediyor.

Sehit Yakinlari Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi Zeki Kilinç, aralarinda oglunun da bulundugu 15 Temmuz sehitleri, gaziler ile terörle mücadelede simgelesmis kisilerin sehadetten önceki son günlerini, yakinlariyla görüserek 400 sayfalik bir kitapta anlatti.

- Sehitleri anne, baba ve eslerinin diliyle anlatti

Kilinç, AA muhabirine, darbe girisiminin ardindan sehit aileleri olarak bos durmadiklarini, gençlere ezan, bayrak ve millet sevgisi asilayabilmek için sehit ve gazi yakinlariyla 15 Temmuz Vatan Sehitleri Dernegi, Sehitler, Gaziler Federasyonu ve Vatan Yildizlari Vakfini kurduklarini söyledi.

Vatan ve millet sevgisini sözlü olarak anlattigini ancak yazili olarak bir de eser ortaya koymak istedigini belirten Kilinç, bu düsünceyle "Sahitlerin Dilinden Sehitler" isimli kitabin ortaya çiktigini dile getirdi.

Kilinç, sehitlerin hikayelerini, anne, baba ve eslerinin dilinden aktardigini bildirerek, söyle konustu:

"Onlarin yasamlari boyunca vatan, millet, ezan sevgilerini anlatmanin yani sira o hain gecede neler yasadiklarini, sehitlerimizin ve gazilerimizin o günkü mücadelelerini, vatanseverliklerini kitapta anlatiyorum. Hepsi son günlerinde hep sehadeti konusmuslar. 'Bizler de bu vatan için acaba sehit olabilir miyiz? Bizler de sehitlik istiyoruz. O makam ne yüce bir makam.' seklinde hep dillerinden dökülen sözcükler var. Kitabimda simgelesmis Fethi Sekin'e de yer verdim. Fethi Sekin, Ömer Halisdemir'in televizyonda kahramanligi anlatilirken babasina, 'Baba, bu evladini da bir gün sen televizyon ekranlarinda göreceksin, bu kahraman evladinla sen de gurur duyacaksin.' diyor. Yani, çogunun sehadeti içine dogmus. Amacim, vatan, millet ve bayrak için gözlerini kirpmadan ölümün üzerine korkusuzca giden, o hain gecede tanklara, toplara gögsünü geren kahramanlari daha iyi tanitmak, onlari unutmamak, unutturmamak."

- Kitaptan notlar

Kitapta, darbe gecesi Atatürk Havalimaninda sehit olan 16 yasindaki Mahir Ayabak'i anlatan ablasi Gülbeyaz Ayabak, "Hainler, kalbinden vurarak sehit etmisler. O kadar insan içinden, tek ve en genç sehidimiz 16 yasindaki Mahir Ayabak. Koca yüregi ve büyük cesaretiyle, geride kalanlarini düsünmeden, onca hayallerini göz ardi edip, en önde giderek siper etti kendini." ifadesini kullaniyor.

Bogaziçi Köprüsü'nde darbecilere direnen, aldigi kursunlardan ayagi kesilen gazi Sabri Gündüz de "Geriye dönüp baktigimda yaptiklarimdan hiç pisman degilim. Kardeslerim can verirken, ben yorganin altina saklanacak adam degildim ki. Ayaksiz yasanir ancak vatansiz yasanmaz." cümleleriyle bir milletin kahramanligini ortaya koyuyor.



Yurt Dünya 14.07.2020 12:26:19 0

İlginizi Çekebilir

1

A101'de üst düzey atama

2

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu

3

Albaraka Türk ve ITFC'den 20 milyon avroluk finansman anlaşması

4

Arçelik satış sonrası hizmetlerde yapay zeka dönüşümünü başlattı

5

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara taş atan şüpheli yakalandı

6

Bakan Yumaklı, MAKÜ Uluslararası Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni'nde konuştu:

7

Antalya'da falezlerden düşerek yaralanan kişi kurtarıldı

8

Hatay'da 30 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü bahçede yakalandı

9

Osmaniye’de 100 çiftçiye 1.500 plastik kasa desteği sağlandı

10

Antalya'da meslek tanıtım etkinliği düzenlendi