MERSIN (AA) - Mersin'in Mut ilçesinde askerleri tasiyan otobüsün devrilmesi sonucu sehit düsen erlerden Mustafa Dagli'nin annesi Raziye Dagli, "Her gün beni arardi. 'Anne aksam otobüse binecegiz, hakkinizi helal edin' dedi. O benim cigerimdi, kuzumdu." dedi.
Tarsus ilçesinde yasayan Dagli'nin annesi Raziye ve babasi Ali Dagli, ogullarinin sehadet haberini alir almaz Mut Devlet Hastanesine gitti.
Raziye ve Ali Dagli, kazada sehit olan 4 asker için hastane önünde düzenlenen törene katildi.
Anne Raziye Dagli, tören sonrasi AA muhabirine, olaydan dolayi büyük üzüntü yasadiklarini söyledi.
Oglu Mustafa ile dün aksam görüstügünü belirten anne Dagli, "Her gün beni arardi. 'Anne aksam otobüse binecegiz, hakkinizi helal edin' dedi. O benim cigerimdi, kuzumdu. 'Gidiyoruz anne' dedi. 'Yolunuz açik olsun' dedim. Bir ay olmamisti gideli. Dostlar sag olsun." ifadesini kullandi.
Sehidin babasi Ali Dagli ise kaza haberini televizyondan ögrendiklerini dile getirerek, "Görüstügümüzde KKTC'ye gidecegini söylemisti. En son aksam annesi, agabeyi ve kardesleriyle görüstü. Acimiz büyük. Vatan sag olsun." diye konustu.
Mersin'de askerleri tasiyan otobüsün devrilmesi sonucu 4 er sehit olmus, 2 soför hayatini kaybetmis, 27 kisi yaralanmisti.