Şehit komiser yardımcısı Gülşah Güler'in ailesinin acısı tazeliğini koruyor

Şehit komiser yardımcısı Gülşah Güler

Şehit komiser yardımcısı Gülşah Güler'in ailesinin acısı tazeliğini koruyor

HATAY (AA) - HÜSEYIN YILDIZ - Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girisiminde Ankara Gölbasi'nda sehit düsen komiser yardimcisi Gülsah Güler'in ailesinin acisi, yüreklerdeki tazeligini koruyor.

Hatay'in Kirikhan ilçesinde yasayan Güler ailesi, darbecilerin, Gölbasi'ndaki Özel Harekat Daire Baskanligi'na gerçeklestirdigi bombali saldirida sehit düsen kizlarindan geriye kalan esyalarina "gözleri gibi" bakip hasret gideriyor.

Gülsah Güler'in kiyafeti, ayakkabilari ve fotograflari ile çizdigi resimleri odada muhafaza eden aile, günün büyük bölümünü de burada geçiriyor.

Anne Emine Güler, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kizlarina olan özlemlerini, onun için hazirladiklari odada dindirmeye çalistiklarini söyledi.

Kizi Gülsah'in, vatani için her zaman en ön saflarda yer aldigini belirten Güler, "FETÖ'cülere karsi kinimiz, nefretimiz halen geçmis degil, yillar geçse de geçmeyecek. O bomba onlarin cigerlerine atilsin. Kinim ve öfkem 4 yildir artarak devam etti, artmaya da devam ediyor. Biz 15 Temmuz gecesini nasil aciyla yasiyorsak, bu benim ne kadar aci günümse ülkemiz için de 'Kurtulus Bayrami'dir. Bizim çocuklarimiz o gece orada olmasaydi ülkemiz bu halde olmayacakti." seklinde konustu.

"Biz FETÖ'cüleri affetmiyoruz, Rabbim de affetmesin insallah." diyen Güler, "Hesabimiz mahser gününde. Ben ve kizim, Allah'in adaletinin önünde FETÖ'cülerden hesap soracagiz. Onun adaletinin üstünde adalet tanimiyorum ben. Her yil kinim ve öfkem daha çok artacak." ifadelerini kullandi.

Güler, kizi Gülsah ile birlikte sehit olan arkadaslarinin aileleriyle dostluklarini devam ettirdiklerini, diger ailelerle her yil temmuz ayinda bir araya geldiklerini aktardi.

- "Ablamsiz geçen 4 yil..."

Sehidin kiz kardesi Büsra Güler de gurur ve aciyi bir arada yasadigini ifade ederek, "Ablamsiz geçen 4 yil... Günler geçiyor, disaridan bakildigi zaman hepimiz buna alismis gibi görünüyoruz ama ben içimde 15 Temmuz 2016'dayim." dedi.

Ablasinin üniformasini ilk kez giydigini belirten Büsra Güler, sunlari kaydetti:

"Su an için bunu giydim ama sanki ablam bana sarildi. Keske daha önce cesaret edip giyseymisim. Onun üzerinde gururla tasidigi üniformayi ben de su an gururla tasiyorum. O çok güzel bir yerde, ilk günden bu yana hep sükrettik. Sehitlik ona verilmis en güzel hediyeydi. Ilk duydugumuz gün babam bize 'Asla isyan etmeyin Allah verdi Allah aldi, hep sükredeceksiniz.' dedi. O günden bu yana bizim agzimizda hep sükür var. Ablam bu gururu bize her zaman yasatti ve yasatmaya devam edecek."



Yurt Dünya 12.07.2020 11:22:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta 6 ton kaçak kıyılmış tütün ele geçirildi

2

Antalya'da derede erkek cesedi bulundu

3

Adana'da refüjdeki ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

4

Antalya'da seyir halindeki midibüste çıkan yangın söndürüldü

5

Türk Kızılayından Hatay'da depremzede çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği

6

Mersin'de balıkçılar deniz kaplumbağaları konusunda bilinçlendiriliyor

7

Hatay'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

8

İskenderun Körfezi'nde ürün tankeri gemisi kalkış esnasında karaya oturdu

9

Hatay'da aydınlatma direğine çarparak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

10

Belen Kaymakamı Yılmaz, muhtarlarla buluştu