Şehit Teğmen Talha Bahadır Yalova’da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Teğmen Talha Bahadır Yalova’da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Teğmen Talha Bahadır Yalova’da son yolculuğuna uğurlandı

Suriye’de Zeytin Dalı Harekatı Bölgesinde şehit düşen teğmen Talha Bahadır, memleketi Yalova’da binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Talha Bahadır için ilk olarak Çiftlikköy İlçe Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Şehidin cenazesi sonrasında Sultaniye Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenaze Sultaniye Merkez Camisine götürüldü. İkindi namazının ardından şehidin cenaze namazını babası Hakkı Bahadır tarafından kıldırıldı.

"O hainler, o soysuzlar bilsin ki biz burada dimdik ayaktayız"
Daha önce babasının cenaze namazını kıldırdığı camide bu kez oğlunun cenaze namazını kıldırdığını belirten Bahadır, şöyle konuştu:
"Burada yatan benim oğlum. Dini, imanı, vatanı, milleti, bayrağı ezanı için şehit oldu. Başka bir şey için değil. Onun paraya pula yere ihtiyacı yoktu. Allah’a şükür biz onun için göndermedik. Biz şuna inanıyoruz ki bu vatan çok şehit vermiştir kurulana kadar. Kurulduktan sonra da yine dahili ve harici düşmanlara karşı şehit vermek zorundadır ki, vatanda huzur içinde, dinimiz, bayrağımızla, milletimizle yaşayalım. Biz zor bir gündeyiz. Destek için geldiniz Allah razı olsun. Devletimizi her zaman yanımızda hissediyorduk, hissettik, edeceğiz de ve dik durduk, eğilmedik. Biz değil bir tane Talha, binlerce Talha’yı dini, imanı, vatanı, milleti için feda ederiz. Bundan hiçbir zaman yılmadık, korkmadık. O hainler, o soysuzlar bilsin ki biz burada dimdik ayaktayız. Biz burada eğilmedik."
Cenaze namazının ardından şehidin naaşı Sultaniye Mezarlığına defnedildi. Cenazede şehidin babası Hakkı, annesi Emine Bahadır ve kardeşleri taziyeleri kabul etti.
Talha Bahadır’ın cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, AK Parti Yalova milletvekilleri, Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, belediye başkanları, siyasi parti temsilcilerin yani sıra binlerce vatandaş katıldı.


Yurt Dünya 4.05.2022 18:41:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da bir barda ruhsatsız 25 silah ele geçirildi

2

Antalya'da iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada gözaltına alınan 25 zanlı adliyede

3

Aile ve Gençlik Fonu'na depremin merkez üssünde 1981 çift başvurdu

4

Hatay'da yerel seçim için 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kuruluyor

5

Mersin'de dolandırıcılık operasyonunda 20 şüpheli tutuklandı

6

Hatay'da gönüllüler her gün 12 bin kişilik iftar hazırlıyor

7

Muratpaşa Belediye Başkan adayı Manavoğlu, ÇMO'yu ziyaret etti

8

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı

9

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

10

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi