Sel sonrası Ergene’de korkutan yükseliş: Nehrin debisi 10 kat arttı

Sel sonrası Ergene’de korkutan yükseliş: Nehrin debisi 10 kat arttı

Sel sonrası Ergene’de korkutan yükseliş: Nehrin debisi 10 kat arttı

Edirne’nin Uzunköprü İlçesinde meydana gelen sel sonrası Ergene Nehri turuncu kategoriye yükselerek kritik seviyelere doğru ilerliyor.
Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarıların ardından Edirne’nin Uzunköprü İlçesinde etkili olan yağış sonrası oluşan sel tarlalara yayıldı. Sel sonrası Ergene Nehrinin Uzunköprü ilçesi bölgesindeki kolu kritik seviyelere geldi.

Nehrin debisinde korkutan yükseliş
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre yaklaşık bir hafta öncesinde debileri 7 ile 18 metreküp arasında değişen Ergene Nehrinin Lüleburgaz ve Yenicegörece bölgelerinde bugün itibariyle 220-250 metreküp seviyelerine kadar yükseldi. Bölge halkı Ergene Nehrinin taşmasından endişe ederken, debilerin yükselmesi ile yaklaşık bir buçuk kilometre uzunluğunda bulunan tarihi Uzunköprü’nün gözleri suyla kaplanmış durumda.


Güncel 30.12.2021 15:33:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Vodafone, TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

2

BMW Group'tan 2025'te 7,45 milyar avro net kar

3

Antakya'da evde çıkan yangın söndürüldü

4

Osmaniye’de öğrenciler “Seyit Onbaşı” tiyatrosuyla Çanakkale ruhunu yaşattı

5

Osmaniye'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Tarsus Kaymakamı Akyüz, Tarsus Devlet Hastanesini ziyaret etti

7

AK Parti Akseki İlçe Teşkilatından iftar programı

8

Devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

9

Kozan'da 4 mahalledeki meralar gübrelendi

10

Öğrenciler Yeşilay'ın etkinlikleriyle bağımlılık konusunda farkındalık kazandı