Sel, Taşköprü Atıksu Arıtma Tesisini de kullanılamaz hale getirdi

Sel, Taşköprü Atıksu Arıtma Tesisini de kullanılamaz hale getirdi

Sel, Taşköprü Atıksu Arıtma Tesisini de kullanılamaz hale getirdi

Şiddetli sağanak yağış sonrası Gökırmak’ta artan su seviyesiyle birlikte Taşköprü Belediyesi’ne ait Atık Su Arıtma Tesisine giden yol göçtü. Yolun çökmesiyle Atıksu Arıtma Tesisi sel suları bastı ve tesis ciddi manada zarar gördü.
27 Haziran’da Kastamonu’da il genelinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası dereler taştı, yollar göçtü, köprüler yıkıldı. Dere ve çayın taşması sonucu birçok bölgede sel yaşandı. Taşköprü ilçesinden geçen Gökırmak Çayı da sel sularının yükselmesiyle taştı. Gökırmak’taki taşkın sonrası Taşköprü Belediyesine ait Atıksu Arıtma Tesisine giden yol göçtü. Yolun çökmesiyle Atıksu Arıtma Tesisini de sel suları bastı. Tesiste büyük oranda hasar oluştu.
Sel sularının çekilmesiyle birlikte Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, İlbank yetkilileri ile tesiste inceleme bulundu.
Konu hakkında açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “En kısa sürede hasar gören noktalarda bakım ve onarım işlemini yaparak tekrardan faaliyete geçireceğiz. Devletimizin her daim yanımızda olması ise bize her daim güç vermekte” dedi.


Yurt Dünya 4.07.2022 16:54:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilciliği Antalya'da iftar programı düzenledi

2

Antalya'nın fethinin yıl dönümünde MSB Mehteran Birliği Konser verdi

3

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Adana'da partisinin iftar programına katıldı

4

Hatay'da iki kamyonun çarpıştığı kazada 1 kişi öldü

5

Antalya'da atık lastiklerden yapılacak inovatif ürünlerin AR-GE projesi tanıtıldı

6

Konyaaltı'da sporseverler yoga derslerinde buluştu

7

Albaraka Türk, EBRD'nin Dış Ticareti Destekleme Programı'na katıldı

8

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Yıldırım, Kaymakam Güneş'i ziyaret etti

9

Şipal, MÜSİAD İl Temsilcisi Olarak Atandı

10

Adana'da Seyhan Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı