Sel, Taşköprü Atıksu Arıtma Tesisini de kullanılamaz hale getirdi

Sel, Taşköprü Atıksu Arıtma Tesisini de kullanılamaz hale getirdi

Sel, Taşköprü Atıksu Arıtma Tesisini de kullanılamaz hale getirdi

Şiddetli sağanak yağış sonrası Gökırmak’ta artan su seviyesiyle birlikte Taşköprü Belediyesi’ne ait Atık Su Arıtma Tesisine giden yol göçtü. Yolun çökmesiyle Atıksu Arıtma Tesisi sel suları bastı ve tesis ciddi manada zarar gördü.
27 Haziran’da Kastamonu’da il genelinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası dereler taştı, yollar göçtü, köprüler yıkıldı. Dere ve çayın taşması sonucu birçok bölgede sel yaşandı. Taşköprü ilçesinden geçen Gökırmak Çayı da sel sularının yükselmesiyle taştı. Gökırmak’taki taşkın sonrası Taşköprü Belediyesine ait Atıksu Arıtma Tesisine giden yol göçtü. Yolun çökmesiyle Atıksu Arıtma Tesisini de sel suları bastı. Tesiste büyük oranda hasar oluştu.
Sel sularının çekilmesiyle birlikte Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, İlbank yetkilileri ile tesiste inceleme bulundu.
Konu hakkında açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “En kısa sürede hasar gören noktalarda bakım ve onarım işlemini yaparak tekrardan faaliyete geçireceğiz. Devletimizin her daim yanımızda olması ise bize her daim güç vermekte” dedi.


Yurt Dünya 4.07.2022 16:54:43 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

2

Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

3

Hatay'da 90 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

4

Kahramanmaraş merkezli tefecilik operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

5

Saimbeyli'de "Dünya İnsan Hakları Günü" programı düzenlendi

6

Bozyazı'da naat yazma ve okuma yarışması düzenlendi

7

Koçfinans 30 yaşında

8

Kepez Belediyesince emekli personele yönelik program düzenlendi

9

Salon Hokeyi Kadınlar Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

10

Arçelik çalışanları Perakende Günü'nde sahada tüketicilerle buluştu