Selin yaşandığı Kaçkar köyü havadan görüntülenince felaketin boyutu ortaya çıktı

Selin yaşandığı Kaçkar köyü havadan görüntülenince felaketin boyutu ortaya çıktı

Selin yaşandığı Kaçkar köyü havadan görüntülenince felaketin boyutu ortaya çıktı

Rize’de selden en fazla zarar gören köylerden biri olan Kaçkar Köyü havadan görüntülendi.
Rize’yi etkisi altına alan şiddetli sağanak yağmur, saat 11.00 sularında Ardeşen İlçesi’ne bağlı Kaçkar köyünde sel ve heyelanlara neden oldu. Köyün içerisinden geçen dere heyelanlarla birleşmesi sonucu taştı. Heyelan köydeki bir çok tarım alanının sular altında kalmasına neden olurken, bazı vatandaşların hayvanları sel sularına kapılarak telef oldu. Can kaybının yaşanmadığı köye ulaşım ise yoldaki sel ve heyelanlar ile güçlükle sağlanıyor. Bölgeye gelen AFAD ekipleri hasar tespit çalışmasına başlarken, köyün içerisindeki balçığın kaldırılması için de Rize İl Özel İdaresi ekipleri harekete geçti.

Çay makaslarını bırakıp kaçtılar
Metin Yazıcı isimli vatandaş sel anında çay toplayan vatandaşların bir anda makaslarını çay tarım arazilerinde bırakarak kaçtığını dile getirerek “Öğle saatlerinde çok kuvvetli yağmur yağmaya başladı. Büyük bir felaket yaşadık. Çok şükür can kaybımız yok. 15 hane var burada. Yaklaşık 10 dönüm tarım arazisi gitti. Çay toplayan vatandaşlar makasları bırakıp kaçtı” dedi.

700’e yakın tavuk telef oldu
700’e yakın tavuğunun telef olduğunu dile getiren Yakup Yazıcı “Afet yaşadık. Defalarca burada tahkimat yapılması için müracaat ettik. Çok mücadele ettik ama her seferinde geçiştirildi. Sürekli bu mağduriyeti yaşıyoruz. 2 tane tavuk çiftliğim vardı. Hayvanlarım telef oldu. yaklaşık 700 tavuğum telef oldu. şuan mağduruz, yetkililerden yardım istiyoruz. Burada kalma şansımız yok, can tehlikemiz söz konusu. İnşallah yetkililer bu kez sesimizi duyar” ifadelerini kullandı.

Selden son, anda kurtuldular
1 yeğeni ve 2 çocuğunun selden son anda kurtulduğunu dile getiren Ayşe Yazıcı ise “3 çocuğumu şehit veriyordum. 3 çocuğum saniyelik canlarını kurtardı. Evim eşya dolu. Çocuklarım el alemin yollarında bekliyor. Böyle bir dünya olmaz” şeklinde konuştu.


Yurt Dünya 11.08.2020 18:11:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

2

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor

3

İş Bankası'ndan uluslararası piyasalarda mavi tahvil ihracı

4

Yıldız Kaşifleri'nin ikinci dönemine 830 öğrencinin yer aldığı 167 takım başvurdu

5

Adana'da çocuklar kamyonlarla getirilen karla eğlendi

6

Hatay Valisi Masatlı, Yeşilay Şube Başkanı Kuyubaşıoğlu'nu kabul etti

7

Bucak Halk Kütüphanesi'ni geçen yıl 11 Bin 439 okuyucu ziyaret etti

8

Antalya'da sağanak ve fırtınanın etkili olduğu Kaş ile Manavgat ilçelerinde hasar tespiti yapılıyor

9

Karmod yağmur suyu hasadı depolama tankı projelerini sürdürüyor

10

Mersin Silifke'de sağanak ve dolu etkili oluyor