Selma Biçek: "Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur"

Selma Biçek:

Selma Biçek: "Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur"

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor. Etkinlikler çerçevesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda bir yürüyüş düzenledi. Cumhuriyet Caddesi Beşyol Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, ‘Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur Diyelim’ pankartı taşıyarak “kadına şiddete hayır” sloganları atarak Soydan Kavşağı’na kadar yürüdü. Soydan Kavşağı’nda toplanan kadınlar, burada farkındalık oluşturmak amacıyla şiddetle mücadelenin simge rengi turuncu balonlar uçurarak açıklama yaptı.
Kadınlar adına açıklama yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, kadınların toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak, kadına yönelik şiddette farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Biçek, “Kadına şiddete hayır diyoruz çünkü kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur, hak ihlalidir. Biz bugün kadına yapılan her türlü şiddetin karşında olduğumuzu göstermek için bir araya geldik ve şiddete hayır diyoruz. Kadına yönelik şiddettin olmadığı bir dünya diliyoruz” dedi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da Kadın ve Aile Merkezi’nde ‘Kadına Şiddet’ konulu seminer düzenledi. Yapılan seminere Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Şebnem Kartal katıldı. Seminerde kadınlara şiddetin tanımı ve türleri, şiddetin kadın üzerindeki olumsuz etkileri, şiddetle mücadelede önleyici ve koruyucu tedbir kararları, şiddet mağdurlarının başvurabileceği kurum ve destek sistemleri konularında bilgiler verildi.


Güncel 25.11.2022 14:34:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Silifke ilçesinde öğrenciler için buz pateni pisti kuruldu

2

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ev temizliği ve kuaför hizmetleri sürüyor

3

Antalya'da dalgıçlar su altında kitap okudu

4

Kahramanmaraş'ta 10 ilden AFAD ekiplerinin katılımıyla çığ tatbikatı yapıldı

5

MEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çobaner AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

DS Automobiles ve Taylor Barnard işbirliğinden özel konsept otomobil

7

Kahramanmaraş'ta bir aile, kar nedeniyle yollar kapanınca misafirliğe iş makinesiyle gitti

8

Hatay'da yeniden inşa edilen Gazze Şehitleri Camisi ibadete açıldı

9

Mersin Teknokent'te kurulan turizm şirketinin yetkilileri sektör temsilcileriyle buluştu

10

Doğa Koleji yönetimi İnegöl'de eğitim vizyonunu paylaştı