Selzedelerden yürek yakan ifadeler: "Sabaha kadar koltukların üzerinde bekledik"

Selzedelerden yürek yakan ifadeler:

Selzedelerden yürek yakan ifadeler: "Sabaha kadar koltukların üzerinde bekledik"

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde meydana gelen selde zarar gören evlerde hasar tespit ve temizlik çalışmaları başladı. Selde büyük panik yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, "Sobanın yarısı su üstende, odunu yaktım kömürü döktüm. Biraz o ısıyla koltukların üzerinde sabaha kadar durduk" dedi.
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde iki gün önce yaşanan selin ardından hasar tespit ve evlerin temizliği için çalışma başladı. Ekipler evlerde ve bahçelerde bulunan su birikintilerini vidanjör ve su motorları yardımıyla boşalttı.
Suyu görünce paniklediğini söyleyen Osman Boz, “Suyu gördüm, anında paniğe kapıldım koşa koşa eve geldim. Eve gelince baktım merdivene su yükseliyor. Evdekilere paniğe kapılmayın dedim. Bir baktım eve su girmeye başladı. Su girince bir şey toplayamadık. Anında 50 santimetre su. Koltukların üstüne çıktık, ayakkabılarımı çıkardım hiçbir önlem alamadım. Daha çok paniğe kapıldım. En son çare çatıya çıkalım dedim. Çatıya çıktık. Sesimizi duyuramadık ve çatıda bekledik. Daha sonra çatıdan aşağıya indim. Sobayı yaktım. Sobanın yarısı su üstende. Odunu yaktım, kömürü döktüm. Biraz o ısıyla koltukların üzerinde sabaha kadar durduk. Daha sonra su azalmaya başlayınca dalgıç yardımıyla suyu tahliye etik” dedi.
Afetten hasar gören mahalle yolları onarım çalışmaları sürüyor.


Güncel 30.12.2021 16:35:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da lastik deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı

2

Silifke ilçesinde öğrenciler için buz pateni pisti kuruldu

3

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ev temizliği ve kuaför hizmetleri sürüyor

4

Antalya'da dalgıçlar su altında kitap okudu

5

Kahramanmaraş'ta 10 ilden AFAD ekiplerinin katılımıyla çığ tatbikatı yapıldı

6

MEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çobaner AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

DS Automobiles ve Taylor Barnard işbirliğinden özel konsept otomobil

8

Kahramanmaraş'ta bir aile, kar nedeniyle yollar kapanınca misafirliğe iş makinesiyle gitti

9

Hatay'da yeniden inşa edilen Gazze Şehitleri Camisi ibadete açıldı

10

Mersin Teknokent'te kurulan turizm şirketinin yetkilileri sektör temsilcileriyle buluştu