Serbest dalış rekortmeni Birgül Erken, dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor

Serbest dalış rekortmeni Birgül Erken, dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor

Serbest dalış rekortmeni Birgül Erken, dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor

ANTALYA (AA) - TALIP DEMIRCI - Serbest dalis bransinda dünya sampiyonalarinda iki kez bronz madalya elde eden milli sporcu Birgül Erken, dünya sampiyonu olmak için Kas'ta hazirliklarini araliksiz sürdürüyor.

Kas'ta dünya serbest dalis rekortmeni Rus sporcu Alexey Molchanov'un da aralarinda bulundugu çok sayida sporcu ile antrenman yapan Erken, AA muhabirine, aralikta Türk Milli Takimi olarak Kas'ta kampa gireceklerini söyledi.

2021'de Kas'ta yapilmasi planlanan Serbest Dalis Dünya Sampiyonasi'na hazirlandigini anlatan 48 yasindaki milli sporcu, "Hedefim dünya sampiyonu olmak. Çok sayida dünya rekoru kiriliyor ancak önemli olan milli forma ile ülkemizi temsil ederek sampiyon olmak ve dünya kürsüsünde altin madalya kazanmak." dedi.

Erken, kamplarla çalisma firsati sunan Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu Baskani Sahin Özen'e ve tüm destek verenlere tesekkür etti.


- "Kovid-19 salgin sürecinde Kas'in cazibesi daha da artti"


Antalya'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kas'in dalis sporu konusunda cazibe merkezi haline geldigini belirten Erken, bu yil farkli ülkeler tarafinda Kas'ta çesitli yarismalar düzenlenebilecegini kaydetti.

Kas Belediyesi Incebogaz Tesislerinde antrenman merkezi olusturuldugunu anlatan Erken, "Önceden antrenmanlar için Misir'a gidiyordum çünkü böyle bir tesis yoktu ve Kas bilinmiyordu. Simdi baska sporculari buraya davet ediyoruz. Türkiye'de saglik altyapi sistemi çok iyi. Kovid-19 sürecinde de Türkiye, her açidan güven verdi, yabancilar burada kendilerini güvende hissediyor, buraya gelmek istiyor. Kas'in cazibesi özellikle bu süreçte daha da artti." diye konustu.

Birgül Erken, Çanakkale'de Anafartalar Zaferi'nin 105'inci yil dönümünde "tek nefesle su altinda paletle yatay en uzun mesafe" kategorisinde 160 metrelik dünya rekorunu 165 metreye ulasarak geçti.




Bölgeden 10.11.2020 15:11:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 15 firari hükümlü yakalandı

2

Hatay'da otomobile tutunarak giden bisikletlinin tehlikeli yolculuğu kamerada

3

Hatay'da toz taşınımı etkili oluyor

4

Hatay'da cami önünde silahlı saldırıya uğrayan imam hayatını kaybetti

5

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

6

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

7

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

8

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

9

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

10

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı