Serdar Yalçın’ın yeni eseri Nutuk Oratoryosu seyircisiyle buluşacak

Serdar Yalçın’ın yeni eseri Nutuk Oratoryosu seyircisiyle buluşacak

Serdar Yalçın’ın yeni eseri Nutuk Oratoryosu seyircisiyle buluşacak

Orkestra şefi ve besteci Serdar Yalçın’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk”undan esinlenerek bestelediği Nutuk Oratoryosu, 17 Mayıs Salı saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda prömiyerini yapacak.

Orkestra şefi ve besteci Serdar Yalçın’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk”undan esinlenerek bestelediği Nutuk Oratoryosu, 17 Mayıs Salı saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda prömiyerini yapacak. Librettosunu geçen yıl vefat eden emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın yazdığı, “Nutuk Oratoryosunu’nu şef Serdar Yalçın yönetimindeki İstanbul Opera Orkestrası ve Korosu seslendirecek.

Deniz Likos (soprano) Hande Ürben (mezzo-soprano), Hüseyin Likos (tenor) ve Gökhan Ürben’in (bas) solist olarak yer alacağı konserde 60 kişilik orkestranın baş kemancılığını Seda Subaşı Yalçın, 40 kişilik koronun koro şefliğini ise Sema Subaşı üstleniyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. yılına özel olarak hazırlanan konser, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası, 17 Mayıs Salı akşamı ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.


Güncel 5.05.2022 10:14:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da evini yakmak isteyen kişi polis tarafından ikna edildi

2

Trafik kazasında hayatını kaybeden gencin organları 5 hastaya umut oldu

3

Hatay'da 600 çocuk ve ailesi "cami buluşması" etkinliğinde bir araya geldi

4

Hatay'da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

5

Garanti BBVA BonusFlaş'ı yeniledi

6

Burdur'da kazada hayatını kaybeden genç son yolculuğuna uğurlandı

7

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası ile "Global Lighthouse Network" ağına katıldı

8

Adana'da iki katlı binada çıkan yangında bir kişi yaralandı

9

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

10

Anamur'da öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı