Serdivan Belediyesinden rekor zam

Serdivan Belediyesinden rekor zam

Serdivan Belediyesinden rekor zam

Serdivan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Serdivan Belediyesi Personel Anonim Şirketi (SERBEL) kadrosunda yer alan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi ile evli, iki çocuklu ve en düşük yevmiyede olan bir işçinin taban maaşı 14 bin lira oldu.
Toplu iş sözleşmesi görüşmesine; Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir, sendika temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı. Belediye çalışanlarının sosyal hak ve ücretlerinin en yüksek seviyede olmasına özen gösterdiğini vurgulayan Alemdar, "Biz daha önce çalışanlarımızı enflasyon karşısında ezdirmeyeceğimizi söylemiştik. Bu çerçevede sözümüzün de arkasında durduk ve kıymetli çalışma arkadaşlarımıza enflasyonun üzerinde bir refah payı vermiş olduk. Herkese hayırlı olsun, güle güle harcasınlar" dedi.
Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir ise bölgede eşi benzeri olmayan bir toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını vurgulayarak, "Serdivan Belediyesi Personel Anonim Şirketi (SERBEL) kadrosunda yer alan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi ile evli, iki çocuklu ve en düşük yevmiyede olan bir işçinin taban maaşı 14 bin lira oldu. Yıllık yüzde 167 artışın olduğu bu sözleşmenin çalışanlara hayırlı olmasını diliyor, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Ekonomi 31.03.2023 17:55:01 0
Anahtar Kelimeler: serdivan belediyesinden rekor zam

İlginizi Çekebilir

1

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

2

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

3

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

4

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

5

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

6

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

7

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

8

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu

9

Arçelik satış sonrası hizmetlerde yapay zeka dönüşümünü başlattı

10

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara taş atan şüpheli yakalandı