Serik’te vatandaşlardan Boğazkent Halk Plajında yapılan çim çalışmalarına destek

Serik’te vatandaşlardan Boğazkent Halk Plajında yapılan çim çalışmalarına destek

Serik’te vatandaşlardan Boğazkent Halk Plajında yapılan çim çalışmalarına destek

Antalya’nın Serik ilçesinde mahalle halkı sahile yapılan çim çalışması ile carettaların ve kuşların yuvalama alanlarına zarar verildiği iddiaları üzerine bir araya gelip yapılan çalışmalara destek verdi.
Serik Belediyesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce Boğazkent Halk Plajı’nın bir kısmı çimlendirilerek yeni bir halk plajı yapıldı. Serikliler ve dışarıdan tatile gelenlerin denize girebildiği halk plajına dönüştürülen sahilde, karavan tatilcileri için de park alanı bulunuyor. Öte yandan kumsalın çim alana dönüştürülmesi caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yuvalama alanının engellediği iddia edildi. Tartışmaların ardından bugün bölgeye gelen mahalle halkı hem kuş cenneti hem caretta caretta yuvalama alanlarının yok edildiği iddiasına tepki gösterdi.

“Bu alanı başkanımız carettalara zaten tahsis etti”
Yapılan tesisten memnun olduklarını belirten mahalle halkı, daha önce ciplerin ve kamyonetlerin girdiği sahilin şimdi koruma altında olduğunu belirtti. Vatandaşlar kum zambakları için özel yer bile tahsis edildiğini söyledi. Konuyla ilgili konuşan Perihan Tekin, "Bu alanı başkanımız carettalara zaten tahsis etti. Herhangi bir sıkıntımız yok. Bizler bu tesislerden memnunuz. Bizlerde doğayı seviyoruz. Bizler de hayvansever insanlarız. Öyle bir durum olsa bizler de zaten gerekli müdahaleyi yapardık. Öyle bir şey olduğunu sanmıyoruz sahil halkı olarak" dedi.

“5 yıldız değil 10 yıldızlı bir yer yaptı”
Alanın görüntüsünün daha önce kötü olduğunu belirten Boğazken mahalle muhtarı Mehmet Çimen, “Serik belediyesi burayı yenileyerek 5 yıldız değil 10 yıldızlı bir yer yaptı. Hatta carettaların yerini belirleyip şerit içine alıyorlar kimse carettalara dokunmuyor. Öyle iddia edildiği gibi kuşun konduğu yer burası değil Acısu deresi var oraya gider kuşlar. Araçların girmesi yasaklandı o yüzden şimdi daha iyi korunuyor bu bölge " şeklinde konuştu.


Güncel 18.01.2022 15:57:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: