Serik'teki gıda ve yem denetimlerinde para cezası uygulandı

Serik

Serik'teki gıda ve yem denetimlerinde para cezası uygulandı

ANTALYA - Antalya’nın Serik ilçesinde 2023 yılında yapılan gıda ve yem denetimlerinde, işletmelere 1 milyon 47 bin 727 lira ceza kesildiği bildirildi.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, yaptığı açıklamada, ilçede Gıda Güvenliği Bilgi sistemine kayıtlı 691 satış yeri, 448 toplu tüketim yeri, 124 üretim yeri ve 39 adet yem işletmesi bulunduğunu belirtti.

Çömezoğlu, 2023 Yılında 172 yeni işletme kayıt belgesi düzenlediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gıda işletmelerine 2 bin 200 kez, yem işletmelerine 42 kez olmak üzere 2 bin 242 denetim gerçekleştirilmiştir. 53 işletmeye 1 milyon 47 bin 727 lira idari para cezası uygulanmıştır. Kontrol ve denetimlerde 115'i Türk Gıda Kodeksi Tebliğlerine uygunluk ve bin 471 adedi de yaş meyve ve sebzelerde pestisit kontrolü amaçlı bin 586 adet numune alınarak laboratuvar analizine tabi tutulmuştur. Gıda işletmeleri ile ilgili Alo Gıda 174 hattı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan 136 şikayet değerlendirilerek işletmeler denetlenmiştir."




Yurt Dünya 2.01.2024 13:25:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Depremde hasar gören Kapıçam Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yenilendi

2

Tarık Biberovic Red Bull ailesine katıldı

3

Helikobakter pilori mide kanseri riskini artırıyor

4

Enerjisa dağıtım şirketleri 2025'te üç ilde 9,8 milyar liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi

5

Aladağ'da öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi

6

Adana'da restoranda öldürülen gencin gözaltına alınan arkadaşı tutuklandı

7

Mersin'de sigara kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli yakalandı

8

Garanti BBVA Mavi Nefes Projesi'ne desteğini 2025'te de sürdürdü

9

Plajlarda görülmeye başlanan Akdeniz foklarının "dinlenmelerine izin verin" uyarısı

10

Antalya'da uyuşturucu operasyonu düzenlenen evde 8 tabanca ve 3 tüfek ele geçirildi