SEYHAN; "FIRSATÇI TÜCCARA KÖTÜ BİR HABERİMİZ VAR; ARTIK DÖRTYOLU DOLANDIRAMAYACAKSINIZ"

SEYHAN;

            Dörtyol Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan yeni sezonda üreticilere daha iyi hizmet verebilmek ve onların problemlerini çözebilmek adına alt yapı çalışmalarını bitirdiği bir takım faaliyetlere 2020 yılında başlanacağını söyledi.

            Dörtyol Ziraat Odasında çiftçilerin sorununu çözmek, erişilebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, çiftçilerimizin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla bir ziraat mühendisi kesintisiz olarak üreticilere danışmanlık hizmeti verecek.

            Üreticinin ilk bahçe tesisinden pazarlama noktasına kadar her alanda danışmanlık hizmetinin uzman kişiler tarafından sağlanacağını belirten Dörtyol Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan, her yıl dolaylı yollardan Dörtyol'daki üreticinin 12 Milyon liraya yakın kayıp yaşadığını ve bu kayıpların mutlaka önüne geçeceklerini belirtti.

            Dörtyol Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan yaptığı açıklamada; "Biz göreve geldiğimizde tembelleşmiş , içi boşalmış ve uzun yıllar geleceğine temlik koyulmuş , faaliyet yapamayan bir Ziraat Odası yapısı vardı. Biz geldikten sonra bazılarını isteyerek bazılarını da genel merkezin talimatları doğrultusunda reformlar yapmak zorunda kaldık. Ama amacımız her zaman için üreticinin kazanması , her sıkıntısında üreticiye yardımcı olmak ve üreticinin ürettiği ürünü tarladan tezgaha sunana kadar yanında olmak. Bu suretle çıktığımız bu yolda bahçesinde veya tarlasında sıkıntısı olan üreticilerimizin profesyonel yardım alabilmesi adına anlaşmamızı yaptık. Sıkıntısı olan kayıtlı üyemiz arayıp başvurması halinde ziraat mühendisimiz arazisini gezip sorunu çözmek için elinden geleni yapacak. Bu süreçte kurulacak yeni bahçe tesislerinde yine uzman arkadaşlarımızın kontrolünde İlçe Tarım Müdürlüğü personeli arkadaşlarla birlikte Dörtyol'un ekim desenini belirleyeceğiz. Sıkıntılı tüccarlara da kötü bir haberim var. Bundan sonra üretici malını vermeden önce odamızı ararsa araştırıp o tüccar hakkında üreticimizle bilgi paylaşımında bulunacağız. Dolaylı yollardan gerek ikinci pazarlıklarla gerekse dolandırılmak suretiyle bölgenin kaybı her sene 12 Milyon TL nin üzerinde. Kısmen de olsa üreticimize pazarlama anında da yardımcı olacağız. Ayrıca uyanıkların başkalarının bahçesini satması ile ilgili çok şikayet aldık. Bununla ilgilide bahçeleri etiketleme çalışmamız başlayacak. Ve her bahçenin girişinde kime ait olduğu tabelalarla belirli olacaktır. Bütün bunlar 2020 de faaliyete geçireceğimiz hizmetlerin sadece bir kısmı. Bugüne kadar odamızın fiziki mekanını düzelttik bundan sonrada işleyiş ve itibarını düzelteceğiz inşallah."dedi.

Haber: Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol

 

 



Bölgeden 6.02.2020 14:57:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi